divendres, 30 de gener del 2009

Al París SG no estan al loro


El President del FC París Saint Germain, Monsieur Le Porte, és un personatge curiós: basà la seva candidatura a la presidència del Club en la necessitat de potenciar el caràcter francès de l’entitat. Un cop elegit, però, anà canviant d’hàbits lingüístics i tarannà i sovint en les seves rodes de premsa i actes públics emprava l’alemany, la llengua del seus veïns del costat que de tant en tant tenen el costum d’envair-los. La seva admiració germanòfila era cada cop més palesa i fins i tot el seu cunyat, que incorporà al si del seu equip directiu, era un destacant integrant de la Fundació Adolf Hitler dedicada a perpetuar la memòria del genocida alemany.

Ahir arrel d’un “derby” local entre el Paris Sant Germain i un altre equip de la Ciutat del Sena, el President Le Porte negà els drets de retransmetre el partit a les televisions de parla francesa, alegà motius econòmics. En canvi els drets foren per la germanica cadena 5 Televisionen que entre el seu ideari públic postula la necessitat d’imposar la llengua alemanya per tot França i el seu contingut sempre menysprea tot allò que emana de París i de França. En resum que els Parisencs, i per extensió la resta de francesos, no van poder veure amb la seva llengua un partit de màxima rivalitat entre els dos equips de la capital.


Gràcies a Déu, això a casa nostra seria inimaginable. Aquí els dirigents del F.C. Barcelona “estan al loro.”...
foto: elements iconogràfics del París Sant Germain, malgrat la presència d'elements identitaris francesos, els seu president fomenta al seu si la llengua alemanya en detriment de la francesa

5 comentaris:

kika ha dit...

si, si menys mal que aquí això no passa... però si ahir ho vaig entendre bé, telesinco no tenia el dret d'emetre el partit a frança, només el podia emetre a la resta, i avui li havien de reclamar que ho hagués fet...ho vaig entendre bé o no?
el que no he entés mai és la causa...són diners només? que pocasoltes tots plegats, francesos i alemanys!

Josep ha dit...

i què farà el monsieur quan deixi la presidència del Paris Sain Germain?

Anònim ha dit...

Estic amb la Kika: quins països d'opereta barata, França i Alemanya! Tant de bo això no passi mai a les nostres contrades. És més, posaria la mà al foc que això mai no podria passar a casa nostra. Aquest és un clar exemple de vil immaduresa de la qual els nostres dirigents polítics (en el sentit ampli) n'estan ben lliures.
Déu nos en guard! Quin "ridi"!!!!

SERGIBR ha dit...

Pobres franxutis...ells i el seu idioma en perill d'extinció...

Anònim ha dit...

Per un espanyol abans és la seva dignitat nacional i cultural que 500 euros.
Por cuatrocientos noventa y nueve te hablo español y si cale con accento andalús.
Al poble català ja fa molt de temps que té la seva dignitat a les clavegueres.

Pep Cistell