dimecres, 22 de juliol del 2009

Gibraltar es España


Arrel de la visita del Ministre d’Afers Estrangers Español Sr. Moratinos al Penyal de Gibraltar alguns mitjans de comunicació espanyols han posat el crit al cel i han tornat a encetar la lletania “Gibraltar és España”.

Per una vegada, i sense que serveixi de precedent, puc veure amb bons ulls la devolució del Penyal per part de la Corona Britànica a la Corona Española. M’explicaré: Gibraltar forma part de l’Imperi Britànic per una disposició del Tractat d’Utrecht signat l’any 1713. Amb aquest Tractat es posava fi, des d’un punt de vista diplomàtic i de repartiment de poders i influències, a la situació creada a Europa arran de la Guerra de Successió de la Corona Española. La signatura del Tractat no va ser acceptada des de Catalunya i València ja que els nostres drets nacionals també en sortien malparats i per això el conflicte va seguir fins la desfeta de 1714.

Ara si es retorna Gibraltar a la Corona Española, s’hauria de derogar tot el Tractat d’Utrecht (no només la disposició relativa a Gibraltar). Aquesta derogació implicaria que els nostres drets nacionals arrabassats per la força de les armes també ens haurien de ser retornats.

Dit això, crec que un cop derogat el Tractat d'Utrecht i abans de procedir a la devolució, s’hauria de donar als Gibraltarencs el dret a autodeterminar-se. Estic convençut que optarien en massa en fer-se españols que és el millor que li pot passar a qualsevol persona, animal o cosa que pugui haver-hi al món mundial.


foto: Imatge virtual del Projecte immobiliari que vol construir un destacat dirigent del PP a la falda del Penyal un cop retornat Gibraltar. Noteu que la façana reprodueix fidelment l'escut d'España tot i que hi falta la gallina. miguelangelportillo.blgspot.com

5 comentaris:

Josep ha dit...

Segons el Tractat, Espanya té dret preferent de compra sobre el Penyal. I si els calerons del traspàs de l'Eto'o els emprem en anar comprant territori?

Total, la major part del territori català ja està arrassat.

Persona non grata ha dit...

Si et fixes a les balconades de Gibraltar, durant la visita de Moratinos, tot eren banderes angleses.
No n'hi havia cap d'espanyola.

Visca Reus i visca Gibraltar lliure!

Pep Cistell ha dit...

La solució la tenen als fantàstics canals de la TDT Veo (del Mundo) i Intereconomía. Escolteu-hi els col.laboradors opinant sobre aquest tema, és per a llogar-hi cadires.
Resumint es tracta que l´Espanya castellana/castellanitzada imperial és el melic del món i que la resta de l´humanitat conspira en contra d´aquesta meravella d´origen diví.

Asimetrich ha dit...

Home doncs mira, vist així jo també em decanto pel Gibraltar Español, què collons. Que es quedin amb Gibraltar i ens deixin a nosaltres en pau. I si els Gibraltarenys volen continuar vivint a una colònia anglesa, que marxin cap a Salou.

Nahim de Forvik ha dit...

Una pregunta, amb aquell tractat els anglesos es varen quedar Menorca, no? I uns 50 anys despres els espanyols la vàren pendre. No es des de llavars que ha quedat en no res el tractat?