dimarts, 12 de gener del 2010

Sorpresa


Aquests dies se n'ha armat una de bona arrel de l'error del Consell Baltasar en atribuir precipitadament les causes del terrible incendi d'aquest darrer estiu a Horta de Sant Joan a un llamp. Sortosament l'home va estar inspirat i va triar una causa més o menys creïble. Potser si hagués passat ara hauria donat la culpa del foc als 50 centímetres de neu que hi han caigut.

Però el que m'agradat més de tot plegat i m'ha deixat perplexe és que el gir en la investigació de les causes de l'incendi s'ha produït per la iniciativa d'una jutgessa que ha promogut la recerca de la veritat. En uns temps en què els jutges es caracteritzen per actuacions arbitràries, polèmiques i subjectives, i molt sovint en contra dels interessos del nostre país, de la nostra llengua i de la nostra cultura, això és com una flor que, evidentment, no fa estiu. Potser l'explicació estriba en què la jutgessa és novella i aquest era el seu primer sumari important al seu nou destí. Ben probablement alguns companys seus amb anys d'experiència a l'esquena ja li faran saber que si vol fer carrera al si de la Judicatura, dedicar-se a investigar qui crema els boscos de Catalunya no la durà enlloc.


Des d'aquest blog la meva enhorabona a la jutgessa.


foto: nevadeta d'aquest cap de setmana, encara bo que el Conseller Baltasar no va dir que aquesta era la causa del foc.


15 comentaris:

Senyor Merdevalista ha dit...

Sí senyor, enhorabona per a la jutgessa!

Però ja sap vostè que "una golondrina no hase verano"...

kika ha dit...

visca la jutgessa, i les dones en general! :-)

Clidice ha dit...

bé, fantàstic, la jutgessa ha fet la seva feina. Quina merda de país és aquest on ens hem de felicitar quan algú fa la seva feina no? I, per cert, ateses les discordances entre dues conselleries del mateix signe polític, hi hauria la possibilitat de tenir en compte la dimissió d'algú? més que res per fer veure que som un país democràtic i tot aquest tipus de bestieses.

sànset i utnoa ha dit...

Ja ho diuen que "als partits judicials petits hi ha la bona confitura"...

N'haurien d'aprendre aquells grans jutges que busquen el Nobel de la Pau o aquells altres que no s'atrebeixen a tancar a subjectes com en Millet!

*Sànset*

xavi ha dit...

I la resta mirant com la jutgessa treballa, per treure un profit.... quin país

Jordi ha dit...

Iniciativa per aplaudir!

Josep ha dit...

Jo esperaria a que la cosa evolucionés una mica. Cal vore com s'ha investigat i quins càrrecs es poden demostrar.

Mon ha dit...

Doncs si, bona jutgessa

Anònim ha dit...

Ja és trist que ens haguem de conformar en felicitar la gent que fa bé la seva feina! Ara bé, veient la mena de persones que ens envolten, ja és un mèrit!

Jobove - Reus ha dit...

i mentrestant els polítics naniran, naniran !!!

penós aquí ningú te la culpa

maria ha dit...

No ho sabia ho de la jutgessa...molt bé!
És tan trista tota aquesta notícia i el que durarà tota aquesta pantomima dels polítics...

Plotí ha dit...

Caldria saber què ha mogut la famosa jutgessa. Potser no era la recerca de la veritat absoluta sinó la troballa d'un tema que fotés força a la plaça Sant Jaume i fes caure el Sr. Moriles de la trona. Dieu-me malpensat...

Senyor Merdevalista ha dit...

Osti, té vostè un seguidor xinarru???
Ja em dirà com s'ho ha fet!!!

Agnès Setrill. ha dit...

MARTELL, Tanava a dir alguna cosa del tema, però m'ha marxat del cap al veure el teu seguidor de l'altre banda del planeta.
(Pots demanar al S.Vicente que ens ho tradueixi? :-)

Plotí ha dit...

De fet, no cal que sigui de l'altra banda del planeta. Potser és del restaurant xinès de la cantonada. Dieu-me malpensat. (Tot i que el Sr. Martell fa mèrits per ser seguit a l'altra banda del sistema solar).