dimarts, 4 de gener del 2011

Serps, escurçons i altres rèptils


El nomenament de la Sra. Bozal com a Consellera de Justícia de la Generalitat ha rebut nombrosíssimes crítiques motivades per la repressió de les Consultes per la Independència que aquesta "abogada del estado" va ordenar. Avui ha sortit en defensa seva el també Conseller Sr. Felip Puig tot dient que la flamant consellera s'hi deixarà la pell en la seva nova tasca al si del Govern Mas.

La dirigent regional del Partido Popular Sra. Sánchez ha declarat que el seu partit vol presentar-se a les properes eleccions muncipals a Catalunya amb una altra denominació que no sigui la del PP. Canviaran la seva pell exterior però el seu programa polític serà el mateix que ara.

Els escurçons, fins ara l'únic rèptil de picadura mortal als Països Catalans, van canviant durant la seva vida diverses vegades tota la seva pell. Deixen la vella i la substitueixen per una de nova. Malgrat el canvi de pell el verí que inocula aquest rèptil amb la seva mossegada no perd mai la seva perillosa eficàcia.

foto: Escurçó Ibèric (Vispera Latasti) després d'un canvi de pell. (c) Institució Catalana d'Història Natural (IEC).

10 comentaris:

Arbequí ha dit...

Tot i que el meu español no és gaire bo, crec recordar que "bozal" en español vol dir morrió: l'estri que impideix mossegar o menjar a qui li posen. Un cognom d'alló més escaient a la nova consellera.

Anònim ha dit...

L'elecció d'aquesta dona ha estat del tot incomprensible. No hi havia ningú "millor" per al càrrec?
Aquesta dona té carrera judicial a l'Estat i és evident que serà molt més fidel a l'estado español que al President Mas. S'ha colat una espia al propi govern!
Els del PP no són tontos. Fins i tot ells mateixos saben que no els traguem. D'aquí que es presentin amb una marca blanca. No els hi desitjo cap sort.

Ricard C. Estrada ha dit...

Gràcies per la lliçó de zoologia; tot llegint l'article m'han vingut al cap les imatges de la sèrie de televisió "V" quan els rèptils o llangardaixos alienígenes es treien la careta humana.

sànset i utnoa ha dit...

Jo pensava que aquests bitxos eren més aviat rústics. Però com els "jabalins" a Barcelona, sembla que s'estan tornant urbanites...

*Sànset*

Clidice ha dit...

El més "divertit" és escoltar el independentista (?) Felip Puig deixant anar perles, una al darrere de l'altra. No puc evitar imaginar-me'ls a tots plegats repartint-se els papers: "i tu Felip faràs d'independentista, vale? guapo! gràcies!" Vaja, no sé que ens estranya de tot plegat, si sempre ho hem sabut.

Agnès Setrill ha dit...

Ara entenc perquè el meu avi quan en trobava una, en comptes de passar de llarg,...agafava el roc més gros que podia i...

Pep Cistell ha dit...

Això és el que té la casa gran del catalanisme: regionalistes, autonomistes, federalistes, sobiranistes simètrics, sobiranistes assimètrics, independentistes, malabaristes, pingüinistes i tota classe de vividoristes ....

El porquet ha dit...

Prop del poble dels meus padrins hi ha un riu, el Riu Rialb, que corre ben encaixonat entre parets altes de roca. Els més vells conten que hi han vist saltar escurçons de banda a banda de les parets del riu.

Jo hi he anat diverses vegades, i mai no n'he vist cap... crec que és hora de tornar-hi i veure si la llegenda que expliquen els padrins de la contrada ha renascut com l'au fènix!

Anònim ha dit...

Nya! Tens tota la rao, nen!

zel ha dit...

Adjectius més que merescuts...