dimecres, 31 d’agost del 2011

Una unidad de destino en lo fluvial


Llegeixo al Punt-Avui que un conjunt d'associacions autoanomenades "ecologistes" españoles (i alguna de botiflera d'aquí també) s'oposen amb fermesa que la Generalitat de Catalunya pugui vigilar l'aigües del Riu Ebre al tram del Riu comprés entre Riba-roja d'Ebre i la seva desembocadura a la Mediterrania. Les entitats "ecologistes" diuen que nomès l'ens estatal CHE -Confederacion Hidrogràfica del Ebro- (una mena d'ADIf del riu) amb seu a Zaragoza és l'única entitat que hauria de dur a terme a aquesta tasca i argumenten que si la Generalitat ho assumeix es trenca la "unidad de cuenca" posant-se en greu perill el futur de l'Ebre.

Curiosament aquestes entitats que es proeocupen tant per l'Ebre no fan el mateix pels altres rius ibèrics: el Tejo, el Douro i el Guadiana que tot i nèixer a España flueixen i desemboquen a Portugal, en aquests casos no argumenten la "unidad de cuenca" per tal de preservar-nes els seus aspectes mediambientals.

Tot seguit us relaciono aquestes entitats "ecologistes" per si algú de vosaltres se'n vol fer soci en reconeixement de la seva tasca en favor de l'Ebre tot i que no del Tejo ni el Douro: Greenpeace (només faltaria!), WWF, SEO BIRD Life, Ecologistes en Acció i Amics de la Terra (española evidentment).

Amb el General Franco, España va esdevenir una "unidad de destino en lo universal", ara haurà d'esdevenir una "unidad de destino en lo fluvial".

foto: desembocadura de l'Ebre, si la Generalitat es fa càrrec de la seva vigilància es degradarà de manera irreversible, al contrari del que ara passa sota l'auspici de la CHE on el riu esdevé un model paradigmatic de conservació. locarrerdelriu.blogspot.com



5 comentaris:

Arbequí ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Agnès Setrill. ha dit...

Ens falta una mica per ser com Portugal. I perquè se'ns tracti amb respecte encara molt més (diria que això és impossible).

Clidice ha dit...

Tots ho sabem que l'espanyolitat és inqüestionable per certes organitzacions d'esquerra a ca nostra. Sortosament no se n'amaguen, o sigui que, qui els vota ja ho sap. Salutacions.

maria ha dit...

Ostres no ho sabia...Quin fàstig tot plegat.

Pep Cistell ha dit...

Jo ho diuen ... l´autonomia que ens cal és la de Portugal.
Visca Catalunya plena !!!