dilluns, 2 d’abril del 2012

Portabilitat espiritual


Des de ja fa molt més d'un any una fortíssima sequera fueteja les terres del Sud i l'Oest de Catalunya. Durant mesos i mesos la pluja caiguda s'ha reduït a xifres només comparables a les de la inversió del Ministerio de Fomento a les seves colònies catalanes és a dir al voltant del 0 més absolut. Davant aquest flagell estem del tot impotents i no tenim gaire cosa a fer, a part de l'estalvi de l'èscàs recurs vital.

Quan això passa acostuma a ser freqüent que es facin pregàries i "rogatives" per demanar la pluja adreçades a la Providència Celestial. Qui escriu aquestes ratlles setmana rera setmana ha anat oferint ciris a sengles capelles dedicades a Sant Galderic i Sant Bernat, els patrons respectius dels pagesos i els excursionistes tot demanant la vital pluja. A més a partir del novembre del 2011 vaig fer-me devot de la fe mariana ja que vaig considerar que aquesta esdevindria força influent en l'actual cojuntura. Malauradament, però, el resultat de tanta activitat pietosa ha estat que dia rera dia als mapes del temps de TV3 hi apareixia una fletxa indicant un eixut vent del nord-oest de força vuit que arribava puntualment tot eixugant la poca humitat que encara quedava.

Ara però m'assabento que la Comunitat Musulmana ha fet durant aquest cap de setmana unes pregàries a les seves mesquites per demanar que plogui a Catalunya. Fins ara no em mirava amb gaires bons ulls la creença sorgida de la Meca el 622 DC però vist l'èxit obtingut amb els sants i mares de déus nostrades he decidit donar-los-hi un vot de confiança i estar amatent als esdeveniments pluvials que puguin produir-se. I si finalment acaba plovent no descarto canviar-me de companyia i demanar la portabilitat religiosa.

Ves a saber si tot plegat es tradueix en pluges abundoses i aquest estiu la meva esposa haurà d'acompanyar-me ataviada en burca a la nostra platja nudista habitual tal i com preceptuen els dogmes alcorànics que haurem abraçat com agraïment per tanta pluja caiguda del cel.

8 comentaris:

el sofà taronja ha dit...

Espero que la teva dona es divorcïi de tu ràpid per que arriben plujes segons tv3!!!

nyap ha dit...

Ben segur que Sant Bernat no hi te res a veure, doncs les pluges anunciades sembla que cauran en uns dies molt esperats pels excursionistes.

Clidice ha dit...

Que plogui, però que plogui bé, si us plau. I d'això dels imams ... ai, deixem-ho córrer! :(

Agnès Setrill. ha dit...

Fins hi tot els Sants passen de Calalunya Martell.

Josep ha dit...

Quan vaig llegir la notícia vaig pensar en fer una entrada al blog.

I poca broma, que ara sí que plou!

La teva esposa ha dit...

Martellet meu, quin sacrilegi!
Però ben mirat, el que m'estalviaré amb protecció solar.

Voldràs que fem el ramadà també?
M'han dit que res de menjar, ni beure, ni seeeeexxxee durant el dia, però que durant la nit...

Tot sigui per Catalunya.
(i la pluja )

ricard ha dit...

Doncs ha plogut, o sigui que... ja saps!

Plotí ha dit...

La vostra esposa ha estat d'allò més encertada. Només haurà de posar-se protecció solar a la cara, i a trossets! Que avançat a la seva època que fou l'alcorà: ja preveia la reducció de la capa d'ozó i tot.