dimecres, 11 de maig del 2011

Una història que fa esgarrifar


Els fantasmes esdevenen elements habituals a les històries de por i terror. Alhora, i en sentit metafòric, s'anomena fantasma a aquell individu de tarannà fatxenda, prepotent i xulesc darrera del qual no hi ha cap mena de substància digna de consideració. Avui si em permeteu us explicaré una història de terror protagonitzada per fantasmes en el sentit metafòric de la paraula i no pas en el seu significat ectoplasmàtic, tal i com seria previsible:

A la prioratina vileta de la Vilella Alta cap habitant del poble s'ha volgut presentar a les eleccions municipals. Tot feia preveure que l'Ajuntament quedaria vacant a partir del 22 de maig, però en fer-se públiques les candidatures presentades a cada municipi, els vilatants de la Vilella Alta van veure amb sorpresa que el Partido Popular hi presentava una candidatura integrada per una persona extranya que ningú del poble sap qui és. Es tracta d'una candidatura "fantasma". El Partido Popular ha presentat candidatures "fantasmes" a tots aquells petits municipis on, pel seu reduït cens, només cal presentar-hi un nom sense que hagi de ser d'aquell municipi. Aquesta estratègia respon a què així cobren més diners de l'administració ja que aquesta subvenciona als partits en funció del nombre de candidatures presentades.

D'aquesta manera a partir del dia 22 de maig, i com que només hi haurà la candidatura del PP, aquesta formació colonialista de ben segur que assolirà l'alcaldia de la Vilella Alta. Pobre gent no saben el que els espera! Primer que tot els documents municipals es redactaran en español, que com tots sabeu és la llengua que tot el món entén. Es farà un nou Pla General d'Urbanisme i la vila passarà del seus escassos centenar i mig d'habitants d'avui en dia als 18000 habitants quan totes les promocions de cases aparellades estiguin venudes. Muntaran un Parc d'atraccions que s'anomenarà "Tierra Pizarrosa". A l'agrobotiga del poble enlloc de vendre's vi DOQ Priorat tal i com es feia fins ara es vendran els vins de la Ribera del Duero (els millors de l'univers) i Sidra el Gaitero (famosa en el mundo entero). També el poble rebrà visites d'individus misteriosos al volant de vehicles de gama alta, amb bigoti, i que s'intercanviaran maletes de contingut desconegut. Ah! i per la Festa Major de Santa Prisca en lloc de fer-hi anar l'Orquestra Maravella hi actuarà a partir d'ara la supervedette Norma Duval!

Ja ho veieu a la dissortada Vilella Alta tindran un fantasma per alcalde, elegit en una candidatura fantasma sota les sigles del més terrorífic dels partits que pugui haver-hi.

foto: La Vilella Alta, al Priorat (www.turismepriorat.org)

15 comentaris:

Josep ha dit...

T'he de corregir. On dius "cobren més diners de l'administració ja que aquesta subvenciona als partits en funció del nombre de candidatures presentades" no és exacte.
Es cobra per representants obtinguts als ajuntaments i, a partir de la representació municipal, presència a les diputacions provincials.

Dos alcaldes més, encara que siguin de pobles molt petits, ajuden a tindre més representants a la Diputació Provincial.

El porquet ha dit...

Al final jo crec que tothom té el que es mereix i si els habitants d'aquest menut poble no es senten prou compromesos amb la seva vila com per a presentar una candidatura per a gestionar-la, doncs apa, ara han aparegut aquests fantasmes, que seran molt fantasmes però són llestos de mena, i ja se l'han feta seva.

Em sap greu, però crec que els vilatans de la Vilella Alta s'han guanyat a pols que els fantasmes governin des de la seva Casa de la Vila (a veure si a les properes eleccions s'espavilen).

Arbequí ha dit...

Porquet,

Presentar-se a un ajuntament petit porta molts més maldecaps que els que pugui dur un de gran. Diria que és molt pitjor que ser el president de la Comunitat de Veïns d'una casa i per això darrer ni un vol ser.

Llestos no ho sé, però els del PP són més dolents que la pudor.

El porquet ha dit...

Arlequí. Estic totalment d'acord. Presentar-se a alcalde és una feinada i sobretot en poblets petits que els veïns et venen a buscar a casa si cal. Ara bé, veient la situació que ningú es presenta a unes eleccions a mi em costa de creure que no hi hagi un grup de gent disposada a arremangar-se pel seu poble. Segurament tots els seus habitants en canten meravelles de la seva vila (com és realment, doncs el Priorat i tots els seus menuts pobles són encantadors) però a l'hora de fer alguna cosa pel poble la gent s'escapoleix molt ràpidament (i ho dic amb coneixement de causa doncs, al menut poble dels meus padrins la gent s'amaga sota les pedres quan es busquen voluntaris per a muntar una simple festa major).

Sebastià Martori ha dit...

I a més, deixarà de dir-se Vilella Alta i passarà a ser "Arriba Vilella". Després, miraran de reunificar-se amb la Vilella Baixa per poder dir que de Vilella només n'hi ha "Una, grande y libre". Finalment, proclamaran el seu eslògan per atreure els seus amics "a la sierra": la Vilella serà "una unidad de destino (turístico) en lo universal".

Tremoleu, bona gent de la Vilella Alta!!!

Pep Cistell ha dit...

Amic Martell; crec que aquesta història no hauria de romandre només al seu blog.
Prego faci cartes al director d´alguns diaris per a augmentar-ne el ressò.
Molt poca gent coneix aquestes dades i fer-les conèixer pot fer canviar alguna actitut passiva de molts catalans.

Màrius ha dit...

Impressionant!
Ara, també cal dir, i ara ja sé que faré pocs amics, que una mica també s'ho mereixen, no?
No hi havia ningú al poble capaç a fer d'alcalde?
Doncs ara, a carregar amb les conseqüències.

Anònim ha dit...

On son els comentaris que tenies?

Plotí ha dit...

Potser això és el que devia passar a Gimenells, única població catalana en mans de Ciudadanos!
I per què no una candidatura martelliana?

Ricard C. Estrada ha dit...

No serà per manca de polítics inútils al nostre país.

MARTELL DE REUS ha dit...

Anònim: és tot un misteri això de la desaparició dels anteriors 5 comentaris. Deu ser cosa de fantasmes...

Anònim ha dit...

Així és Catalunya, abaixant-se els pantalons per a que una enorme polla espanyola la sodomitzi. 300 anys? posin 300 més que no ha estat res!!!!!!

xavi ha dit...

La realitat sempre potser pitjor.. :S

maria ha dit...

Ostres i és legal això?

Plotí ha dit...

Potser caldria un nou post per explicar com ha acabat la història de la Vilella Alta, no creieu?
Un 'aplaus' per la gent de la Vilella Alta!!!