diumenge, 20 de juliol del 2008

Agraiment a Tele Madrit

Cada estiu arriben a Catalunya uns quants milers d'espanyols a visitar-nos. Molts d'ells, no tots (sempre hi ha excepcions), mostren el seu tarannà i comportament, propi de l'habitant de la metròpoli passejant-se per les colònies: arrogants, incívics, grollers, prepotents... Ara, però, la Televisió de Madrit ha passat un reportatge per advertir-los que a Catalunya es parla català i fins i tot poden trobar-se rètols d'alguns establiments comercials escrits en català (forn de pa en lloc de "panaderia", lloguer d'automòbils en lloc d'"alquilert de cotxes"), tot això pot provocar seriosos problemes a tan cosmopolites visitants. Esperem que aquest reportatge serveixi per prevenir a tan sensibles persones a absternir-se de venir de turisme per les nostres terres i estalviï a les seves delicades orelles de sentir la nostra barroera, dialectal i malsonant llengua. Amb aquest reportatge tots hi hem sortit guanyant: Ells potser no arribaran a venir i nosaltres estarem més amples i tranquils.

De fet el que més m'agradaria és que fos veritat el que hi diuen i que realment l'espanyol estigués en perill a Catalunya!

6 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

qui són els madrilenys ?, no he sentit parlar mai d'ells

Anònim ha dit...

Tinc una veïna manyica que sempre diu que aquí viu molt bé... llàstima que parlem en català!
Què li dic?

Anònim ha dit...

Visca Catalunya !!!!

Anònim ha dit...

Digues-li, que l'aprengui i així es sentirà com a casa, i si no... pot marxar tranquilament cap a l'Aragó.

MARTELL DE REUS ha dit...

A la teva veïna manya li faria veure els avantatges de viure a l'Aragó: xarxa d'autovies gratuïtes per tota la comunitat, no paguen el cèntim sanitari, més i millors serveis oferts per l'administració i la més important, tindrà Torreciudad molt a prop per anar-hi a fer actes de recolliment i contricció espiritual.

Anònim ha dit...

D´aprendre català no en té cap intenció (i mira que li agrada xerrar!)i de marxar... tampoc!
Casos així fan molt mal al nostre país.