dimecres, 27 d’agost de 2008

A la Mussara hi ha la solució!


Acabo d'escoltar amb atenció a l'espai "Expedient G" (el Matí d'Estiu deCatalunya Ràdio) un informe que m'ha deixat el cos ple de calfreds. Resulta que al poble de La Mussara hi passen fets excepcionals... La Mussara ha estat un lloc molt freqüentat durant tota la meva vida, hi he fet moltes excursions per tot el seu antic terme. Fins i tot hi he dormit més d'un cop o se m'hi ha fet fosc en alguna excursió que s'ha allargat més del compte. Sense saber-ho m'estava passejant per un indret paranormal i enigmàtic: Es veu que allí hi ha una porta a un univers paral·lel i qui hi entra no en torna mai més. (S'hi deu estar força bé!). Misterioses desaparicions així ho acrediten. Sembla ser que la mateixa Guardia Sivil d'España té una colla d'expedients sense resoldre d'aquests fets inexplicables que allí s'hi han experimentat.

Una vegada recuperat de la forta impressió d'aquesta notícia, he pensat que potser podríem trobar una utilitat a aquests fenòmens indesxifrables: Penso presentar una instància a "l'OAC" de l'Ajuntament de Vilapana demanant que munti un petit palau de congressos i convencions al vell poble de La Mussara i que tot seguit l'ofereixi per un mòdic preu al Partido de los Ciudadanos i al Partido Populart de Cataluña per què hi facin algun congrés, conferència política o assemblea general. Amb una mica de sort potser ells tindran el privilegi de ser els primers polítics del món que visitaran aquest univers paral·lel del qual no es retorna i allí podran gaudir i construir el seu "projecte" sense cap mena d'oposició.

I vosaltres, qui portaríeu a la Mussara?

Finalment us ofereixo una breu bibliografia sobre La Mussara que dividiriaen dos grans blocs. Fins ara només havia llegit els del primer (els que tinc a casa, interessantíssims i del tot recomanables):

Bibliografia científica en català:

AGUSTENCH i BONET, Anton
"Records de la Mussara" Ed. Pragma. Reus 2005

AMIGÓ i ANGLÈS, Ramon
"Els topònims del terme municipal i del poble de La Mussara". Institut d'Estudis Tarraconenses (1963)
"La Mussara, un vell afecte. Notícies històriques disperses". Ed. Pragma.Reus 2006


a partir d'ara hauré de completar els meus coneixements amb un segon bloc:

Bibliografia paranormal en español:
http://appg-appg1970.blogspot.com/2008/03/la-mussara.html
http://www.mundoparapsicologico.com/1052-A_LaMussara
http://enigma900.blogspot.com/2007/04/otro-pueblo-con-misterio-la-mussara.html
JIMENEZ, Iker. "Quarto Milenio". La Quatro TV. MadritLa foto penjada és una vista de la Mussara el 10 d'agost de 1930 i fou feta pel fotògraf reusenc Josep Prunera i Sedó.

6 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

han comentat que són persones les que desapareixen, si hi fan congresos aquests que tu dius, no sortiria afecta, doncs és tracten de animals irracionals, vaja idiotes

salut

Anònim ha dit...

Tinc els meus dubtes d'aquestes "abduccions" ja que els brètols que han desfet el Camí de les Tosques anant en moto no n'ha desaparegut cap. La comprovació definitiva serà a l'octubre aleshores veurem si pel proper "Ralli" algú passa a l'univers del costat. Si així fos La Mussara es faria més famosa que Bervely Hills.

Anònim ha dit...

Jo també he sentit que als avencots, els avencs del Blai, als plans de la Pona, entre la Mussara i els avencs de la Febró hi ha un vòrtex.
En parlo una miqueta a:
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/89022

Anònim ha dit...

No serà Viladencís?

Anònim ha dit...

Jajaja! doncs quina poooorrr!

Anònim ha dit...

Home, jo a un poble paranormal, hi portaria fantasmes, fantasmots i aprenents de fantasmets:
- El Sr. Rodrígues (el Sabater, no el de les Virquínias).
- El Boadella, i l'Espe, aquesta amb mitjons adients
- La Conferencia Episcopal Epañola amb l'incombustible Rouco al capdavant, i la veu del seu amo, el Losantos.
- El Bush i l'Ànsar, amics per sempre com dirien els Monolos.
I molts d'altres aspirants anònims a fantasmes. Tot val per aconseguir un lloc a l'ectoplasmàtic paradís!