dijous, 4 de setembre del 2008

Ornitologia popular










El prestigiós crític Ferran Monegal té un canari flauta (Papitu) que l'assessora a l'hora de realitzar la seva crítica televisiva. Jo no en sóc menys i tinc un periquito, el moixonet cada dia em desperta. L'única pega és que ho fa tot cridant "Viva el Real Club Deportivo Español".




Com que l'arenga no m'acaba de fer el pes, he decidit vendre'l. Pensava que la millor opció seria la de publicar un anunci en algun diari amb sensibilitat ornitològica contrastada (més concretament amant de les gavines), escrit en algun idioma que compti amb centenars de milions de parlants i ben vinculat a l'Opus. No hi havia dubte, el posaria al " Diario Español de Tarragona", el tarannà del diari feia joc amb el del meu periquito i això en podria facilitar una venda ràpida. En trucar per ssabentar-me del preu de l'anunci vaig dir a l'operadora: "Bon dia, és el Diario Español?" i l'operadora em va respondre, sensiblement enutjada, "No señort, esto és el Diari de Tarragona!". La resposta em va desconcertar. Fa molts anys que no llegeixo aquest mitjà i potser havia canviat de llengua, tarannà i contingut. Potser ara s'editava en català i la seva línia editorial defensava clarament les necessitats del seu àmbit territorial amb un punt de vista independent, català i progressista? Tot seguit vaig anar a la Biblioteca (així m'estalvio un euro) a veure si confirmava el dubte. En fullejar-lo vaig veure que no, que el seu contingut no diferia gaire d'aquell Diario Español de la Prensa del Movimiento que recordava.

En aquest cas el Raimon no l'ha encertada ja que han perdut els seus orígens però conserven íntegra la seva identitat !!!



A la foto el meu periquito conversant distesament amb un company seu sobre les propostes del president español Rodríguez en matéria del nou finançament de Catalunya. (http://www.animalots.com/)

5 comentaris:

Anònim ha dit...

its good to know about it? where did you get that information?

Jobove - Reus ha dit...

com qualsevol diari escrit, té el dies comptats

Anònim ha dit...

Querido martillo meterse con nuestro querido Diari de Tarragona demuestra la sinrazón y el desatino más absoluto. El rotativo es de un perfecto equilibrio linguístico bilingüe a la par que información veraz y contrastada desde un punto de vista catalán y español.

Anònim ha dit...

PLENAMENTE DE ACUERDO CON EL ANTERIOR COMUNICANTE. UNA REGIÓN TARRACONENSE FUERTE EN UNA REGIÓN CATALANA FUERTE PARA UNA ESPAÑA SUPREMA QUE QUIERE A SUS REGIONES A TODAS POR IGUAL. ESO ES EL DESEO DE DIARIO ESPAÑOL (O DE TARRAGONA QUE ES CASI LO MISMO).

ÁNGEL ALCÁNTARA. PERIODISTA ESPAÑOL DE DIARIO ESPAÑOL

Anònim ha dit...

No et fotis amb l'Opus que rebràs!