divendres, 20 de març del 2009

A Felip VI no li caldrà fer un nou Decret de Nova Planta

Esperonat pels perniciosos efectes de la crisi econòmica he decidit en invertir en la meva formació. Per això avui he anat al Saló de l'Ensenyament de Barcelona a fi efecte de trobar algun màster que m'ajudés a fer augmentar el meu migrat currículum acadèmic.

Passejant pels diferetns stands m'ha cridat l'atenció un Màster que ofereix la Universitat de Barcelona (aquella on els Mozos d'en Saura van a fer-hi bíceps a base de cops de porra). El Màster, consistent en Economia Social, en transcric textualment la seva descripció que trobareu al seu lloc web: "Los participantes tendrán la oportunidad de interactuar con otros líderes de empresas y entidades no lucrativas procedentes de Europa, Estados Unidos y América Latina. Como consecuencia de esta internacionalidad, este máster acepta que los estudiantes puedan escribir en diferentes lenguas: español, inglés, francés, italiano y portugués. Es un máster al que puede acceder cualquier persona que pueda leer y entender los textos escritos en lengua española."

Torno a recordar que el màster és a càrrec de la Universitat de Barcelona!!!

Quan Felip V va acabar la seva invasió de Catalunya, va promulgar el Decret de Nova Planta, (encara no derogat, per cert). Entre moltes disposicions va suprimir la Universitat de Barcelona per sospitosa de catalanitat. Ara el seu hereu Felip VI no haurà de prendre's la molèstia d'actualitzar aquest Decret quan arribi al Tron, la Universitat de Barcelona ja se li ha avançat...

4 comentaris:

Agnès Setrill. ha dit...

Quan escric això, aquí a sobre diu "Què en penseu?"
Doncs el mateix que tu, segurament,
i també penso, com pots escriure aquests post,amb expresions tant correctes, i no fer un pet?

Anònim ha dit...

Tot el que els espanyols havien planificat fa segles s´està complint fil per randa. Els plans estatals funcionen encara que l´inversió sigui a llarg termini.Llegiu el Conde-Duque de Olivares, per exemple.
Tenen tota la maquinària de l´estat al seu favor.
S´ha de ser una roca molt dura per a no ésser erosionada per anys i panys d´ones espanyolitzadores.


Pep Cistell

SERGIBR ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
SERGIBR ha dit...

El que caldria, és fer un Decret de Cara Nova. A ell, i a tota la parasitologia europea al complet.