Un model d’Obra Social
Els qui m’aneu llegint sabeu que tinc una especial predilecció per glossar l’obra de la Caixa de Pensiones. Potser, entre molts motius, pel fet que la filla petita del Sr. Borbó forma part del seu staff dirigent. En canvi, i fins fa poc, a la Caixa de Catalunya era diferent: l’entitat financera de la Diputació de Barcelona desenvolupava part de la seva Obra Social mitjançant la Fundació Territori i Paisatge. Aquesta Fundació comprava finques situades en indrets emblemàtics pel seu contingut paisatgístic o valor ecològic i les preservava de qualsevol amenaça que pogués haver-hi damunt la zona. Sempre havia dit que aquesta actuació esdevenia un model a imitar. A les nostres terres gestionaven un sector del Congost de Fraguerau i una zona boscosa prop de Farena, també havien adquirit altres indrets emblemàtics com el Congost de Mont-Rebei, l’Estany d’Ivars i o una part dels Cingles de Tavertet...
Ara però, i amb l’excusa de la crisi, han decidit ventilar-se la Fundació Territori i Paisatge, fer fora el seu director, el conegut naturalista Jordi Sargatal, i canviar l’orientació de la seva obra social.
Molt em temo que ara aquestes zones tornen a estar en perill i que en un futur no gaire llunyà, emulant a la Caixa de Pensiones, col·loquin al net gran del Sr. Borbó (ja es comença a fer grandet) Don Froilan de Todos los Santos en un lloc clau de l’Obra Social de Caixa de Catalunya.
13 comentaris:
no fotis! ja se l'han ventilat!
lo bo no pot durar... ja ho diuen...
I que en faràn de les finques adquirides, les vendràn ?
font:Redacció Tinet
publicat: 27-05-2008 (CET)
L'Obra Social "la Caixa" destinarà 1.000.000 euros a un nou projecte mediambiental en conveni amb la Generalitat de Catalunya. Aquesta iniciativa es desenvoluparà en un any i donarà prioritat a la prevenció d'incendis, la millora dels hàbitats forestals, la restauració d'àrees degradades i la recuperació de camins, tot impulsant l'ocupació de col.lectius de persones en risc d'exclusió social. Entre els projectes previstos hi ha la recuperació i conservació de l'àliga cuabarrada, espècie en perill, a la serra del Montsant.
font:Premsa / Diputació de Tarragona
publicat: 18-10-2007 (CET)
La Caixa i la Diputació col.laboren en la preservació del cranc de riu autòcton del Montsant
Els tècnics del Parc Natural han aïllat les poblacions de cranc de riu autòcton del Riu Montsant i han millorat el seu hàbitat, garantint l'aigua permanent i l'ombra. Les actuacions realitzades han consistit també en l'acotament de la zona on es troba la espècie invasora i la reducció de la densitat d'aquestes poblacions per mitjà de trampes i de pesca elèctrica. L'actuació s'emmarca en el conveni de col.laboració signat entre la Diputació de Tarragona i l'Obra Social "la Caixa" el 2006, que preveu la inversió de 3 milions d'euros en tres anys
Inversió a les Catedrals del Vi
2 febrer 2009 a Actualitat Cellers
La conselleria de Cultura de la Generalitat i l’obra social de La Caixa han signat recentment un conveni per rehabilitar i difondre nou cooperatives modernistes de l’arquitecte Cèsar Martinell, amb una inversió de 3,6 milions d’euros. Les cooperatives de Martinell, deixeble de Gaudí, es coneixen popularment com “les catedrals del vi”. Dos d’aquestes “catedrals” pertanyen a la DO Montsant, i són els cellers cooperatius de Falset i de Cornudella. L’objectiu de l’acord institucional és preservar i mantenir el seu valor patrimonial. Els diners es destinaran a obres de restauració i també de difusió.
Anònim:
http://www.elpunt.cat/component/elpunt/article/-/-/8578.html
(i no és publicitat)
que és tot això???
Els tres comentaris de l`anònim són referents a la Caixa de Pensions, no a la Caixa Catalunya. Suposo que són perquè no li tinguis tanta mania a la de Pensions, que també la seva obra social fa moltes coses bones, o no?
Una obra social i caritativa seria col.locar al Marichalar.
No tinc cap mena de mania persucutòria contra la Caixa de Pensiones, simplement em fot que la primera entitat financera de Catalunya sigui tan española i tan poc catalana com el Partido de los Ciudadanos. Si en canvi fos una miqueta més catalaneta no la pentinaria tant des d'aquí. Si llegiu el post que vaig escriure quan era jove potser ho acabareu d'entendre:
http://martelldereus.blogspot.com/2008/03/la-caixa-de-pensions-i-espaa.html
El programari que fan servir els treballadors de la Caixa (els caixaires) és integrament en espanyol, comprovat in situ.
Però voldria creure alguna altra entitat bancària usa el bell llemosí per a les tasques informàtiques. El Barça és més que un club, i la Caixa és més que una caixa, mal que ens pesi.
Serem capaços de salvar de la desaparició el cranc de riu del Montsant, i defensar l'àliga cuabarrada mentre ens deixem donar (nacionalment) pel Q?
Jo treballo a la caixa i el meu "programari" és en català, podem triar en català o castellà. En tot cas el problema seria del "caixaire" que no vol o no sap que també hi és en català. Pel que fa als clients podeu triar l´idioma en qual voleu rebre la correspondència, català, castellà, francès, xinès, rus, àrab ....
Sento haver ferit susceptibilitats, estimat caixaire. Sempre que m'hi he fixat, l'idioma de la pantalleta era el del Curro Quiménes.
Sobre això de rebre la correspondència en xinès... n'hauríem de parlar. Suposo que depèn del saldo que hom tingui...
Publica un comentari a l'entrada