diumenge, 1 de novembre del 2009

Festa manllevada

Ahir dissabte a 2/4 de 3 de la tarda vaig posar TV3 per veure si explicaven com havien passat la nit uns xicots que han visitat Madrid aquesta setmana. Per la meva sorpresa enlloc del Telenotícies feien una cursa d'autos sorollosos mancats de tub d'escapament. Aleshores vaig posar el Canal 33 amb la seguretat que trobaria un bon documental sobre el colibrí de Borneo, doncs tampoc, feien un ampli reportatge sobre l'emocionant Campionat del Món de Rallis d'automòbils. Noteu com els programadors de la cadena autonòmica saben complementar la programació que ofereixen des dels seus canals!!!

Finalment, i de forma excepcional, vaig decidir posar una televisió estrangera i practicar idiomes. A casa dec tenir una antena fenomenal ja que rebo 32 cadenes de fora (la llàstima que únicament són de la veïna España). En una de les cadenes es preguntaven com passarien la diada del Halloween a les diferents ciutats españoles. Això em va donar la llum! el Hallowen està tenint tant d'èxit entre els españols per la senzilla raó que aquests no tenen cap referent propi: no fan castanyada, no mengen panellets i no rifen confitura tal com fem nosaltres.

Si els Españols per Tots Sants tinguessin algun costum ancestral, la celebració del Hallowen seria testimonial. Posem per cas la hipotesi que celebressin pel dia 1 de novembre la "Fiesta del Botijo i la Pandereta" doncs aleshores a Port Aventura es substituiria les paoroses fiestas de miedo que organitzen ara per concerts d'aquest bonic instrument regades amb aigua del canti, i ja dins un àmbit més institucional, estic segur que el Juez Garzon perseguiria de manera implacable aquells que en lloc de celebrar el "Botijo i la Pandereta" gosessin celebrar el Halloween.

5 comentaris:

Shoaaan ha dit...

Encara millor la "Fiesta de las Castañuelas i el Botellon". D'aquesta manera es manté un diàleg intergeneracional entre la tradició (castañuelas) i la modernitat (litrona) i, alhora, s'estrenyen els vincles entres les regions que fan castanyada i toquen les castañuelas.

Anònim ha dit...

Si vols estar informat, sempre pots posar el 3/24...

Mirall ha dit...

les festes que mès tiren son les que comporten consumisme, sino "no val".

Gaia ha dit...

Les festes consumistes per excel·lencia són les festes de Nadal. Aquestes s'emporten la palma!

Plotí (pro-darwinista) ha dit...

No ens podem negar a l'evolució. De la mateixa manera que (majoritàriament) ja no som cromanyons, no podem quedar ancorats amb una celebració que té els dies comptats. Qui vol, avui en dia, participar en una rifa de confitura? Si avui te'n vas al super i n'omples els armaris de la cuina! Fer panellets? Quina feinada! Me'n vaig a la pastisseria i acabo abans... I així anem.