dimarts, 3 de novembre del 2009

Greenpeace una multinacional pseudoecologista pijo-progre


Ahir aprofitant una conferència internacional sobre el canvi climàtic que es feia a Barcelona un escamot de l’organització “ecologista” Greenpeace va penjar dues pancartes reivindicatives des de les torres de la Sagrada Família. La primera de les pancartes estava escrita en anglès, la segona en español.

Aquesta organització multinacional sembla que entre els seus objectius hi ha el de vetllar per la preservació de la biodiversitat i evitar l’extinció de les espècies amenaçades. Ara bé a l’hora de vetllar per les llengües amenaçades això s’ho passen per les seves parts púdiques ja que han tingut la poca vergonya en l’acció esmentada de no posar-la en català i substituir aquest per un idioma aliè. Aquest fet no és un cas aïllat, els de Greenpeace no s’han caracteritzat mai pel seu respecte a la nostra llengua i tenen per costum menysprear-la en les seves actuacions als Països Catalans.

Però tot plegat no acaba aquí. Resulta que el senyors de Greenpeace són uns ferms partidaris de l’energia eòlica. Jo també ho sóc però amb la condició que la instal•lació d’areogeneradors no espatlli el nostre paisatge ni afectiu les nostres aus. A les mitjanes de les autopistes o a les vores dels grans polígons industrials hi cabrien molts molinets dels que ara es posen a les carenes de les nostres serralades. A Greenpeace tot això tant li fot.

Per acabar, el meu reconeixement a l’abnegada tasca que fan molts grups conservacionistes arrelats al nostre país i que vetllen per què no es trinxi encara més el nostre malmès territori (GEPEC, Grup de Defensa del Ter, Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Natura (GOB) i tants d’altres) i el meu menyspreu a la multinacional pseudoecologista pijo-progre que és Greenpeace.

foto: www.elpais(español de España).es

18 comentaris:

kika ha dit...

t'has quedat descansat avui, eh?
:-D

tens raó, fa molt lleig això penjat d'allí!
fa angúnia!

Màrius ha dit...

Fa pocs dies vaig fer un post on hi ha un enllaç que mostra els efectes positius de l'energia eòlica sobre la fauna protegida.

Agnès Setrill. ha dit...

M'hagues agradat veure aquest rètol en català, però de greenpeace, ja no espero cap detall d'aquesta mena,...deu ser que encara no està prou extingit.

Coïncidim una mica amb la foto de l'últim post, però a la Sagrada Família de la meva foto, hi posaré una senyera.
Com em dic Agnès!
(Ja te l'ensenyaré).

Anònim ha dit...

L'ha clavada!!

Josep ha dit...

Ui, les patums de la bondat. N'hi ha de pitjors, com la Fundación Vicente Ferrer.

Pep Cistell ha dit...

En ocasions, Martell, no cal afegir-hi ni un borrall. No és pot dir ni més ni millor.

Pep Cistell ha dit...

En ocasions, Martell, no cal afegir-hi ni un borrall. No és pot dir ni més ni millor.

GAIA ha dit...

L'acció va ser bonica però cal respectar les formes.
Si l'organització és la primera en denunciar el que s'està fent amb el clima, hauria de donar exemple evitant que els catalans ens sentim dolguts quan no podem expressar-nos en la nostre llengua i que la menyspreen no usant-la.

Plotí ha dit...

Completament d'acord, per variar. També coincideixo amb el Josep amb la ferum de resclosit que fa la Fundasión Tony Manero, ai, volia dir Visente Ferrer d'Epaña. En un altre post el Sr. Pep Cistell feia el comentari (referit a la publicitat, si no recordo malament) que si es fa en epañó els catalans també ho comprem, mentre que si es fa en bell llemosí, només ho compraria una part de catalans (català: personal que viu i treballa a casa nostra, és a dir, també hi comptaríem el servei). Tampoc cal perdre de vista que qui té a les mans fer-hi alguna cosa és el Sr. Rodrigues i els seus sequaços, no pas des de la plaça St. Jaume. Bon post!!

Plotí ha dit...

No hi ha mai ningú que comenti res darrer meu?
Sempre he de ser l'últim...

Pep Citsell ha dit...

Benvolgut Plotí: no vull que siguis el darrer i et reprodueixo el meu pensament.
Hi podràs comprovar que pels empresaris catalans (per la majoria) els importa més un 5% de mercat espanyol que un 95% de mercat català. La militància espanyola és ben alta mentres que la catalana és ben bé testimonial. I això fa pupa a la butxaca.


Pep Cistell ha dit...
Hi ha empreses catalanes, posem per cas de galetes, que tenen el 95% del seu mercat a Catalunya i el 5% del mercat a Espanya. Quan han de decidir el nom d´un dels seus productes, la decisió la prenen en base a aquest 5%, i posen, per exemple, bizcocho Galinsoga.
El que ells saben, és que amb aquest nom conservaran el 94.9% del mercat català i, per descomptat el 5% de l´espanyol, sumat fa el 99.9%.
Si optessin per melindros.cat la suma seria del 95 més 0.1%, per tant un 95.1%. (Considerant un boicot zero dels espanyols residents a Catalunya).
Els números canten.

Nota histórica: Martínez de Galinsoga va ser un director de la Vanguardia española que va dir públicament que tots els catalans eren una merda

Plotí ha dit...

Ben pensat, Martínez de Galinsoga seria un nom perfecte per un paper higiènic. A la propera calçotada en podem parlar, si us sembla bé.

Plotí ha dit...

És que, en el fons, m'agrada ser l'últim a comentar la jugada!

xavi ha dit...

ummm em recorden al Tiranosaura :D

José Luis Diéguez ha dit...

Recordad catalanes que sin España no serías nada.
Viva Felipe V ¡ Viva Doña Letizia¡

kika ha dit...

plotí: avui ja no ets l'últim! o si?
:-DDD

Plotí ha dit...

M'hauré d'esforçar a buscar alguna cosa a dir, per tal de no ser l'últim, Kika ;-))

Jorge Javier ha dit...

Paz verde, con notables presencias socialistas y ecosocialistas (o comunistas reconvertidos) tienen numerosos fallos en sus actuaciones fruto de su fanatismo anticapitalista.
Ahora bien cabe apuntarles el pleno acierto del uso en sus reivindicaciones de la lengua nacional en todo nuestro territorio patrio.