dilluns, 1 de febrer de 2010

Serveis mínims per vaga

Els que seguiu aquest blog sabeu que sempre l'he volgut escriure en español, però tinc damunt meu una Espasa de Damocles amenaçant-me amb fortíssimes multes per part de la Generalitat si no ho faig en català. És per això que avui també em declaro en vaga com fan alguns empresaris exhibicionistes de cinema. Ara bé, com s'han de complir els Serveis Mínims, torno a reproduir un post que vaig publicar el ja llunyà desembre de 2008:

Obscenitats CinematrogràfiquesEm fa patir el meu nebot, té 13 anys i a casa seva parlen només català i miren TV3, conseqüentment el nen únicament domina el català i el catanyol. Això és molt preocupant ja que si mai ha de treballar a la resta d'España es trobarà en una evident inferioritat de condicions pel seu evident desconeixement de la nostra lengua común. Per això ahir, per commemorar el 30è aniversari de la Constitucion d'Epaña, vaig decidir convidar-lo al cinema a veure una pel·lícula en español a fi efecte que pogués tenir una mínima presa de contacte amb la llengua de Gòngora.

Aquí van començar els meus problemes, vaig mirar al Lauren de Reus, els Oscars de Tarragona i totes les sales programaven films només en català. Al final després de buscar les cartelleres al Mundo, vaig veure que a Sant Quirze Safaja, a la subcomarca del Moianès, posaven una versió del James Bond en español en sessió golfa a les 3 de la matinada els 1ers. dissabtes dels mesos parells dels anys de traspàs. Era evident que no podia perdre aquella oportunitat de veure una pel·lícula doblada en español i cap a Sant Quirze S. vam anar.

Va començar la projecció amb una sèrie d'engrescadors trailers de properes pel·lícules (sortosament també en español): el primer era d'un film americà que narrava la història d'un policia psicòpata que assassinava els lectors d'una biblioteca pública de Baltimore, el següent trailer era d'una pel·lícula de terror on el protagonista, després de menjar-se una hamburguesa, li sortien unes tènies zombies dins l'estòmac i es veia com aquestes li anaven menjant poc a poc tot l'aparell digestiu provocant-li uns intensos dolors acompanyats d'abundants hemorràgies abdominals.

I a la fi va començar la pel·lícula del James Bond que anàvem a veure, quin plaer poder sentir aquell español parlat en boca del mític espia de l'MI6!. El film va començar d'allò més bé amb una persecució d'automòbils, amb 7 o 8 accidents i una desena de dolents cosits a trets per les bales del protagonista. Però, malauradament, això va durar poc i tot seguit va sortir una noia i davant la meva sorpresa va veure's una setzena part del seu cul durant mig segon. Això era intolerable, el meu pobre nebot no pot veure coses així al cinema ja que poden ferir de manera irreversible la seva pueril sensibilitat!, vaig intentar tapar-li els ulls per què no pogués veure aquell espectacle tan obscè però no hi vaig ser a temps. Sortosament la pel·lícula va seguir i ens va mostrar 38 morts més de trets de bala i 22 més per explosions de bombes i granades de mà. Això va distreure el nen i potser li va fer oblidar una mica aquell tros de cul tan indecorós i feridor que havia vist minuts abans.

En tornar de Sant Quirze S. vaig preguntar-li què demanaria als Reis Mags i em va dir que amb un revòlver magnum de 10mm parabellum amb mira telescòpica i comandament a distància ja estaria content. Vaig respirar alleugerit ja que després del que havia vist al cinema estava convençut que hauria demanat un mini tanga flash jockstrap amb consolador incorporat que venen a http://www.picanti.cat/

11 comentaris:

Clidice ha dit...

genial! ovació tancada! toques dos temes amb molta mestria, gràcies :)

kika ha dit...

bon reciclatge! aniràs al cine avui?

SERGIBR ha dit...

Esborrem St.Quirze de Safaja del mapa. Traïdors!!

Jordi Tudó ha dit...

Ja veus com ho tenim, només hi ha cinema amb la llengua del país. Si seguim així d'aquí 4 dies ja no és parlarà la llengua dels nostres veïns....localismes mal entesos.

Salut i força -per veure-ho ben aviat-

maria ha dit...

Tenim tantes ciutats per esborrar...

xavi ha dit...

Per vagues a la japonesa..cines gratis tota la setmana

Anònim ha dit...

Fora bromes, m'agradarà veure el proper cap de setmana i els següents quanta gent catalana segueix anant a veure cinema en castellà...

sànset i utnoa ha dit...

Que malparits aquests catalans. Són tots una panda de feixistes. Com els pot semblar bé posar pelis en català a Catalunya?

I sí, quina tranquil•litat, sort que la sang va poder dissimular el cul que va sortir en pantalla.

*Sànset*

Anònim ha dit...

Gran tasca la d'introduir el nen en un idioma estranger. Vas comprar l'arma en qüestió? L'ha feta servir?

Anònim ha dit...

great ...........................................................

GAIA ha dit...

Però a S.Quirze de Safaja hi ha cinema???? Què avançats i fins i tot en hora golfa!