divendres, 23 de setembre del 2011

Coitus interruptus


Aquest matí no sé on he sentit que el Pregó que ha pronunciat el Joaquim Maria Puyal a l'Ajuntament de Barcelona per encetar les festes de la Mercè ha estat extraordinari. N'he pres nota i aquesta tarda, mentre feia la meva habitual sessió d'elíptica, m'he disposat a escoltar-lo. L'he trobat al web de Catalunya Radio i me l'he baixat per anar-lo sentint.

Era ben cert: el pregó era extraordinari i valia molt la pena recuperar-lo. Així, mentre anava moldejant l'esbeltesa de la meva silueta tot pedalant damunt l'elíptica, anava fruint del discurs que havia pronunciat el Puyal. En sec, en coincidir l'hora en punt (les 8 del vespre) i mentre el Puyal parlava, Catalunya Informació va interrompre el parlament i va passar els titular de les noticies mes destacades (totes previsibles i ajornables uns pocs minuts) . Un cop passats els titulars van retornar la connexiò amb el Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona on el pregoner encara parlava. Tot plegat una mena de coitus interruptus de la informació en un exerci del millor criteri periodístic que es pugui trobar.

Si enlloc del Puyal fent el Pregó de la Festa Major de la Mercè de Barcelona, la retransmissió hagués estat del Gran Premi de Singapur de Fórmula 1 de ben segur que hauríem sentit sense cap mena d'interrupció com (feliçment) el xofer español Alonso és superat un cop més pel britànic Hamilton sense patir cap mena d'interrupció motivada pels titulars horaris més destacats d'aquella hora.

Us deixo el link de l'excel·lent pregó (interromput) de Puyal cosa que mai li passarà a l'Alonso en la retransmissió de les seves proeses .

6 comentaris:

Clidice ha dit...

Hi ha criteris periodístics que fan esgarrifar. Gràcies pel link tanmateix.

maria ha dit...

Gràcies pel link i no sé si pot sentir els meus aplaudiments des de l'altra punta de Catalunya pel seu magnífic post.Felicitats.El que no entenc també, és per què tv3 tinguent una cadena d'esports pròpia, ens ha de tirar cada diumenge aquesta cursa de cotxes traient fum...No ho entenc!

Josep ha dit...

Crec que no, haurien fet el tall igual.
En tot cas, la retransmissió seria per Catalunya Ràdio, la principal, i no pel loop de notícies en 14 minuts.

Agnès Setrill. ha dit...

Fins avui no havia trobat temps per escoltar-lo.
Gràcies pel link.

I t'he de dir que el tall ha estat com una guitza on fa més mal.
A més, els comentaris de no se quin periodista explicant el que, en comptes de tornar a enllaçar amb el Puyal.

De la ràbia que m'ha costat concentrar-me en el discurs un altre cop.

Pep Cistell ha dit...

Ja se sap que l´opinió d´anticatalans furibunds com Gasol,Nadal i Lorenzo rep la consideració més distingida a la CCRTV. Honors i glòria !!! Per cert, l´independentista Oriol Presas, jugador de l´Ajax d´Amsterdam és viu o mort? No ha merescut per la CCRTV ni dos segons de la seva programació

Plotí ha dit...

Em pregunto si l'honorable Martell no troba prou temes d'actualitat com per fer algun post.
Ànims, Martell, estem amb vós!