dimecres, 16 de maig de 2012

Enguany encara estem de sort!!!

Feia dies que ho esperava amb neguit. Les darreres retallades, ajustos i plans d'austeritat que estan duent a terme les administracions públiques en tots els àmbits em feien témer el pitjor. Ara ja feia uns quants anys que ho teníem entre nosaltres i la seva absència hauria deixat una buidor difícilment substituïble, de fet impossible de substituir.

Però, miraculosament, els mals presagis no s'han acomplert i avui, mentre sentíem el TN Comarques, ha arribat la bona nova. El Rally Cataluña tornarà a organitzar-se aquesta tardor a les terres del Sud un any més mercès al suport institucional que rep i no marxarà ves a saber on!

Exultant, content i satisfet ho he comentat amb el meu veí del replà, ell ha compartit amb mi l'alegria pel fet. El pobre està en hores baixes, treballava com a monitor en un taller per a persones amb discapacitat i en no rebre les subvencions atorgades per part de la Generalitat han hagut de tancar-lo deixant una vintena de persones a l'atur i vora un centenar d'usuaris desatesos. Quan ha sabut la noticia amb un lleu somriure, m'ha dit: "...veus? no tot va tan malament, encara ens queda el Rally..."

La gent del Priorat, comarca per on passa part de la cursa, estaran també satisfets. El nombrós públic que hi assistirà donarà incomptables beneficis a l'entorn: Al ser la tardor època de verema, i com si d'un camp de treball es tractés, els espectadors de la cursa col·laboraran de manera desinteressada en la verema i colliran tot el raïm de les vinyes més properes a la carretera. També ajudaran a la fertilització d'aquelles terres gràcies a les seves abundoses femtes estratègicament dipositades i la fertirriggació amb les seves aigües menors. La monotonia d'aquell groc que agafen els ceps a la tardor es veurà enriquida per la simfonia de colors que aportaran totes les seves deixalles plàstiques que hi aniran abandonant. I, finalment al Priorat on gairebé tothom parla en català podrà enriquir se culturalment al tenir els seus habitants l'oportunitat de poder de sentir parlar l'español en directe, llengua habitual del conreuat públic seguidor de l'emocionant cursa.

Crec que seria just fer pagar a la gent del Priorat una taxa per poder rescabalar, ni que només sigui parcialment, l'esforç que fa l'administració per tal que el Rally hi sigui un any més.

Ah! me n'oblidava. El intrèpids pilots també fan pinya per la campanya #novullpagar ja que no paguen ni un sol peatge d'autopista per anar a la cursa: els porten en helicòpter des dels preciosos hotels de Port Aventura fins les sinuoses carreteres on ens delitaran amb les seves habilitats.

7 comentaris:

Agnès Setrill. ha dit...

Ho sento no puc comentar, vull dir, sense comentaris.
És que ja no me'n queden...només que gràcies per la informació, no ho sabia.

kika ha dit...

... i amb el seu soroll!!!

nyap ha dit...

També es podria organitzar una campanya antirally, bloquejant els trams per on passen els cotxes, amb un grapat de voluntaris a cada tram ni hauria prou.

Josep ha dit...

Agnès: Sí que podem deixar comentaris, però són malsonants.

El porquet ha dit...

Aaaah, oooh, quina festa de la xapa i pintura, dels tunejats, les ulleres de sol de mida italiana, els pentinats rasuradets i amb gomina, els tatuatges de mal gust i de tamany més gran que la neurona que els du amunt i avall... Aaaah, quin plaer i quin contrast amb la terra aspra, dura, garrotxina i mil·lenària prioratina... aaaah, quin goig que m'envaeix.

Un català universal ha dit...

Insinues, Martell, que la comunitat hispana resident a Catalunya no té prou cura en quant a l´amor per la terra i la natura? Que no embruten ans el contrari recullen tot allò que és brut? Que no s´estimen amb bogeria el país d´acollida ? Que no estimen cadascun dels seus racons i indrets ? Que no estimen cegament la seva parla i els seus dialectes ? Que no coneixen fauna i flora ? Que no canten les seves cançons transmeses de generació en generació en el mil.leni de cultura catalana que ens contempla? Veig, Martell, que ets un intolerant, una racista, un insolidari, un garrepa, un aprofitat, una persona que imposa el català, un indesitjable com tants i tants catalans.

Plotí ha dit...

Estimat Martell, com la Sra. Agnès, us agraeixo la informació que ens doneu. Realment, veig que la part del sou que m'estan robant no només va a Bànkies i companyia. També serveix per millorar l'encaix del Principat amb les Españes que no en tenen prou amb els nostres calers i ens han d'inculcar in situ la Spanish Way of Life.