dilluns, 22 de setembre del 2008

Per festes, pastís!!!

Des que el segle XVIII el Sr. Montesquiu establí la seva famosa teoria de la divisió del poder polític en tres: el legislatiu, l'executiu i el judicial. La majoria de sistemes polítics actuals l'han adaptat en la seva estructura. Permeteu-me un petit repàs d'aquesta divisió de poders que tenim al Regne del qual en som súbdits i que faci especial esment al poder judicial, massa sovint poc conegut. Segur que tots coneixeu el cap del poder legislatiu, el Sr. Bono o el cap del poder executiu Sr. Rodríguez, però quants de vosaltres sabeu qui és el cap del poder judicial? Doncs bé avui mateix el kefe i el segon del "Conseko General del Poder Kudicial" (CGPJ) del reino han estat proposats amb el consens dels partits metropolitans (PP i PSOE). El primer ha estat fins ara jutge de l'Audiensia Nasional i el segon Conseller de Justicia de la Generalidad de la Comunidad Valenciana. Com són dies de festa major a molts pobles i ciutats ambdós partits també hi han volgut participar tot repartint-se el pastís.

És públic i notori que el CGPJ esmentat, com a màxim òrgan que és, es caracteritza per mantenir una postura independent, basada en l'aplicació de les normes en què s'estructura l'ordenament jurídic español i els principis orientadors del Dret. Interessat com estic per la tasca feta per l'ens, he buscat per la premsa digital española i he trobat un petit exemple del seu treball de control jurídic. En llegir-les entendreu el per què les aportacions que fa sovint esdevenen referent en els més prestigiosos fòrums internacionals d'estudiosos de la matèria:

18-09-08: El CGPJ perdona la multa de 309€ que havia imposat el mateix CGJP el passat més de maig, a una jutgessa per negar-se a realitzar casaments entre parelles homosexuals.

10-09-08: EL CGPJ multa a un jutge de Toledo per 5000€ per la seva mala olor corporal i dictar sentències mentre orinava.

És evident que n'hi ha molts més exemples, però serveixin aquests dos darrers com un petit gra de sorra per donar a conèixer la tasca i el funcionament d'aquest gran desconegut que és el Poder Judicial.

font:
http://www.20minutos.es/noticia/412927/0/cgpj/bodas/gay/
http://www.20minutos.es/noticia/410843/0/multa/juez/funcionarios/

2 comentaris:

Jorge Javier ha dit...

PONER EN TELA DE JUICIO EL SISTEMA JUDICIAL NACIONAL DEMUESTRA CLARAMENTE LA ANIMADVERSIÓN IRRACIONAL DE MARTILLO A TODO LO ESPAÑOL.
PARA QUE TE ENTERES:
1- EL CGPJ NO ESTÁ EN ABSOLUTO POLITIZADO Y SUS SENTENCIAS SE RIGEN POR LA EQUIDAD Y RAZÓN MÁS ABSOLUTA.
2- EL SISTEMA NO ENTIENDE DE PRIVILEGIOS; INCLUSO LA REALEZA PODRÍA SER JUZGADA.
3- LOS DERECHOS LINGUÍSTICOS REGIONALES, COMO TU BIEN SABES, ESTÁN PLENAMENTE GARANTIZADOS.
CRITICAR POR CRITICAR NOS LLEVA A DESAZONES INNECESARIAS A LOS BUENOS ESPAÑOLES.

Anònim ha dit...

1-"EN ABSOLUTO"
2-"LA REALEZA JUZGADA"
3-"PLENAMENTE GARANTIZADOS"

Brutal !!

Perdona que comenti el comentari anterior enlloc del teu però és que no te desperdici.

(Em sona una mica sospitós, si més no)