dimarts, 10 de març del 2009

Ens encomanem a Santa Rita


Des de fa poc a casa tenim una noia filipina que ens ajuda en l’esgotadora tasca d’atendre els nostres entremaliats i formosos querubins. Es diu Ely, només parla anglès i no sap cap altra llengua. Aleshores vam adonar-nos que disposàvem d’una oportunitat d’or per posar en pràctica l’actual campanya que fa el govern anomenada “Encomana el català”.

L’Ely és una noia casolana, no li agrada sortir i en canvi li encanta navegar pel ciberspai. Aprofitant aquesta afecció vaig suggerir-li que la millor manera per encomanar-se del català era trobar webs de personatges o empreses inequívocament catalanes. Diumenge, aprofitant que tenia la tarda lliure, va tancar-se a la seva habitació i l’ADSL va començar a treure fum de tan com navegava. L’endemà en saludar-nos per esmorzar vaig pensar que ja s’ens adreçaria amb un nostrat “Déu vos guard!” i per sorpresa i esglai de tots va etzibar-nos un “A los güenos dias!”. Aleshores vaig pensar que s’havia equivocat i havia visitat només webs españols. En preguntar-li per on s’havia passejat va donar-me el següent historial de navegació:

el web del capità del Futbol Club Barcelona, Carles Puyol, originari de la pallaresa vila de la Pobla de Segur:
www.carlespuyol.es

el web de la franquícia reusenca d’informàtica, la més gran de Catalunya:
www.beep.es

el web de l‘afamat i cotitzat artista-pintor d’Alforja Jaume Queralt:
www.jaumequeralt.com

el web de la botiga barcelonina de venda de robots del Sr. Gabriel Ferrater Pascual, (reusenc, ex-rector de la UPC i la UOC, President de Caixa Tarragona, membre de l’Institut d’Estudis Catalans!!!) i el seu fill:
www.ro-botica.com


Malauradament aquesta relació s’allarga amb molts altres exemples de persones, empreses o institucions catalanes que negligeixen la seva pròpia llengua a l’hora de penjar els seus continguts a internet. Vist l’èxit de tot això podem arribar a la conclusió que per encomanar el català abans cal encomanar-se a Santa Rita, Patrona dels Impossibles...

Foto: L’Ely duent el berenar als nostres querubins. Noteu la sorprenent semblança que té amb la mare de la ex de Ricardito Bofill Fill.

8 comentaris:

Agnès Setrill. ha dit...

Avui has fet honor al teu nom eh? Jejeje! Boníssim post!

Mon ha dit...

curios si mes no.....
Be, no m'imagino a la noia filipina soltant paraules com collons, la mare que et va parit, cony.....que en molts casos es el primer que s'aprent.
Salut

Anònim ha dit...

Sempre he opinat que no és massa bona idea agafar noies filipines per al servei domèstic. Millor españoles i parlar-los-hi en español, la llengua del servei, i deixar el català i altres llengües per als convidats.

Anònim ha dit...

Per cert, molt bon post! Enhorabona!

Anònim ha dit...

No conec el Sr.Queralt en persona, però trobo sobrevalorada la seva obra, i personalment d'una carrinclonada excepcional, repetitiu fins a cansar, i fins hi tot sospitosa (amb tanta nina i home fumador). Només puc pensar que els que li han donat la fama fins que s'ha pogut fotre a jaure,per una pinzallada, la majoria també deuen tenir la web amb espanyol, si és que en tenen.

Dan ha dit...

Ostres, amb del Carles Puyol m'he quedat parat. Aquesta no l'esperava d'ell. Però ara he vist que la que ha visitat no es la web oficial. És una que algun seguidar s'ha fet pel seu compte. L'oficial es
http://www.carles5puyol.com/
I tries en quin idioma vols entrar: Català, castellano, english.

Anònim ha dit...

Està bé el que li vas suggerir però ja veus en que et va sortir. Si conviu amb vosaltres és la millor manera d’aprendre ràpid l’idioma.
Molt bon post!

kika ha dit...

aquest se m'havia passat.
bonissim!!!