dissabte, 18 d’abril del 2009

El govern Rodríguez fa un important esforç d'inversió a la nostra Província


No, no us heu equivocat de blog. Aquest no és el blog del nostre abnegat Diputat al Congrès, l'ínclit Joan Ruiz, o el blog de l'amic Bondesito tot lloant les gestes de l'actual govern español. És el blog del pocasolta del Martell. Però ara que hi ha tantes veus (de ben segur interessades i manipuladores) que sostenen que el govern de Madrid no inverteix a Catalunya, no puc passar per alt l'esforç d'inversió que fan a la nostra Provincia.

Resulta que al Barri Marítim de Reus hi ha l'anomenada Platja Llarga. Aquesta platja fins ara s'havia lliurat (una mica) de l'afany urbanitzador que ha patit tot el nostre litoral. Ara el Ministerio de Fomento té previst construir-hi un passeig marítim i una sèrie d'aparcaments per als vehicles damunt de zones amb vegetació litoral. Com podeu comprovar aquesta inversió, que ha aixecat moltes protestes, confirma que Madrid té la voluntat d'invertir els diners de tots els españols a casa nostra. I no només es queda aquí la inversió de Fomento, ja fa pocs anys va construir la magnífica estació del TGV del Camp de Tarragona i ara s'està construint la del corredor del Mediterrani, ambdues amb un denominador comú: estan al mig de camps d'avellaners i donen o donaran un servei innegable a la ciutadania.

Faig un examen d'autocrítica i crec que els que protestem per tot això, no tenim prou alçada de mires per discrepar de tot plegat. Som ments simples i estem molt lluny de la clarividència i saber fer que tenen els mandataris de Madrid. Per alguna cosa ells són la metròpoli i nosaltres la colònia. Si Bwana.

foto: vista aerea de la platja Llarga, noteu l'evidència de la falta que hi fa un passeig marítim ben asfaltat i un bon aparcament per a vehicles (apetorredembarra)

Post sriptum:
Com deien Tip i Coll: "la propera setmana parlarem del Conseller Baltasar..."

Post scriptum 2:
Dedicat a l'Agnès Setrill
http://agnessetrill.blogspot.com/2009/04/calent-fresquet-i-amb-mes-sensacions-un.html

7 comentaris:

Josep M. ha dit...

el tema de la platja llarga, malauradament, és un tema potenciat també (i diria que sobretot) per la classe política i empresarial catalana i tarragonina.

Ahir dues-centes o tres-centes persones vam ser a la platja llarga per protestar-hi en contra. Ja veurem com queda...

Agnès Setrill. ha dit...

Sembla ser que he trobat un motiu més per lluitar contra aquesta idea tant i tant estúpida que volen fer a la platja llarga. (Per coses més importants ni hi ha calés, per tocar els collons als que ens estimem les platges de Tarragona, (o de Reus), si.

Tot just obro el teu post, i trobo la foto d'una costa que em té el cor robat. I pel que explico al meu blog, trobo idoni que anem "de bracet"., per això et dono les gràcies públicament al meu últim post. I per fer-ne ressó.


Josep M.,jo no hi vaig poder ser, i no saps el greu que em sap.

SERGIBR ha dit...

Doncs encara sort que no agafen la platja sencera i se la emporten a "Villa y Corte".

Iu Forn ha dit...

Cada vegada em recordes més l'estil dels meus articles.

Miamimemata 2.0 ha dit...

Barrio marítimo de Reus, jajajaja ya te gustaría.
A10 i SALUDOS DE UNO DE TARRAGONA

Anònim ha dit...

Les persones que tenen amor al seu país i sensibilitat, la tradueixen en estimació vers la seva llengua, costums, història, gastronomia, geografia, païsatge... En gaudeixen i en fan gaudir.
Les persones que tenen amor al país que tenen a 300 Kms. i la sensibilitat al cul ho tradueixen en menysprear la llengua, costums i gastronomia, falsejar la història i carregar-se per quatre Bin-Ladens (4 x 500) el païsatge. Es fastiguegen i fan fastiguejar.

Pep Cistell

Anònim ha dit...

Per cert, cel.lebro la incorporació als comentaris del blog de l´admirat periodista Iu Forn.

Pep Cistell