dimarts, 21 d’abril del 2009

Una eficaç promoció turística



Aquests dies en acabar el Telenotícies de TV3 passen un anunci de promoció turística de la Comunidad Valenciana. L'anunci emès per TV3 és integrament en español. Inicialment vaig pensar que potser era una provocació o una manera de llençar els calers ja que si tenim una llengua comuna els valencians i els catalans era del tot absurd i ineficaç que l'anunci de TV3 no fos en valencià. Després de donar-hi uns quants tombs, vaig arribar a la conclusió que el Govern del Presidente Camps, que mai s'ha caracteritzat per dilapidar els recursos econòmics de què disposa, no hauria passat aquest anunci si no en preveiés una rendibilitat assegurada. Probablement són noves tècniques de màrketing turístic. Fins i tot jo mateix, he decidit que enguany pel proper pont de San José Obrero (el primer dia de maig) canviaré la tradicional visita a Sant Miquel del Fai per una estada a Marina d'Or Siudad de Vacasiones.

És per tot això que recomanaria al Conseller Huguet que fes quelcom semblant: Podria contractar un anunci a Tele Madrid fent promoció turística de Catalunya. L'anunci hauria de ser íntegrament en català i emès preferentment durant les mitges parts del magazine matinal presentat per la reputada periodista Curry Valenzuela anomenat "Alto i claro". Suggereixo també que l'anunci vagi a càrrec d'algun personatge famós i estimat pels Madrilenys i els españols en general. El primer nom que em ve al cap, és el del futbolista internacional Oleguer Preses.

Estic convençut que després de passar uns quants anuncis a Tele Madrit, a les principals destinacions dels españols a Catalunya (Puerto Aventura i Baqueira Beret), hi haurà bufetades per poder-hi entrar.

foto 1 Sant Miquel del Fai. foto 2 Marina d'Or. No cal ni dir l'encertat de la meva decissió de canviar el primer destí de vacances pel segon.

8 comentaris:

L'illa dels monstres ha dit...

jo quan veig aquest anunci de la Comunidad Valenciana em venen unes ganes irrefrenables d'anar-hi i construir-me un xalet a la primera platja de Castelló que trobi (si és que encara en queda alguna amb espai)

Màrius ha dit...

Ep! Poca broma amb Saint Maikel of the Phai, que és un lloc molt bonic.
Encara que Marina d'or deu ser millor...no hi he estat mai.

Anònim ha dit...

El turisme de la Comunidad Valenciana de Epaña és " a grosso modo" el que alguns es mereixen; hooligans que venen a vomitar i pixar la cervesa barata que prèviament han begut compulsivament.
Són turistes de baix nivell socio-económico-cultural àvids de sol, toros i flamenco que molts valencians estan encantats en oferir disfressats d´autèntics castellans.
Això se´n diu recollir el que s´ha sembrat.
I a ritme de les fantàstiques cançons de Kulio Igesias.

José Cistel el valenciano orgulloso de ser español

Mon ha dit...

marina d'or? però encara funciona?

kika ha dit...

la foto deu ser ben triada, perquè es veu bonic perquè sí! quines ganes venen d'amuntegar-t'hi!

Pere Gai ha dit...

Espero delerós que arribi el pont de primers de maig per apuntar-m'hi. "Marica d'Or, ciudad de maricones" deu ser un lloc paradisíac, a jutjar pel nom que triaren. Quin plaer, sentir-te enmig de la natura, lluny de la sorollosa humanitat. El soroll de les onades...
Cal fer reserva? On? Podré aguantar fins llavors?
Per què pregunto tant?

Agnès Setrill. ha dit...

No estic a favor de llocs així, i mai s'haurien d'haver construït, però ja que ho han fet, favor que ens fan si ho omplen.,que com més n'hi ha allà dins, menys en tomben per aquí i per llocs com St.Miquel.

Gaia ha dit...

Marina d'Or és una aberració ecològica i estètica i tu puc confirmar perquè aquesta setmana santa he estat per la zona dels Ports de Tarragona i vaig voler arribar-me a fer una ullada aquest megacomplex. Evidentment em quedo amb Sant Miquel del Fay.

Bona diada de St. Jordi!