dimarts, 18 d’agost del 2009

Esports d'aventura


Els que em coneixen saben la meva inclinació per la pràctica d’esports d’aventura i risc. Sovint les meves activitats de lleure van adreçades cap aquest àmbit. Els darrers anys a l’hora de fixar les meves destinacions estivals sempre he triat indrets d'Europa o Nord Amèrica. Enguany, i després d’un procés de reflexió, he decidit que l’activitat d’aventura i risc seria de màxim risc i aquest es basaria en la pròpia destinació en si mateixa i no pas l’activitat a dur a terme. Per això el lloc triat ha estat el Reino de España, (sempre és bo conèixer l’adversari in situ). Tot i que m’agraden les activitats d’aventura, no sóc cap insensat, i la zona escollida ha estat la zona nord del Reino, propera a la seva frontera pirinenca, per si tanta españolitat esdevingués irrespirable i hagués de fugir-ne ràpidament.

Mentre feia una caminada per un serret del Pirineu (ara en diuen un trekking) en arribar a un collet vaig veure que hi havia força gent. El motiu s’explica pel fet que molt a prop d’allí hi arriba un telecadira d'una estació d’esquí propera i que funciona durant l’estiu. Això fa que en pocs segons el gran públic, sense cap mena d’esforç, pugui arribar fins al Coll esmentat.

Aleshores vaig ser testimoni d’una escena entendridora: Un parell joves ben equipats per l’alta muntanya (duien aquells vestits de bany estampats que venen al Pryca i que arriben fins els turmells) es feien una foto. Per fer-se la instantània es van posar darrera una bandera estanquera (roja i gualda) amb el dibuix d’un toro enganxat al mig. Van voler emular el que s’acostuma a fer quan hom assoleix una proesa de semblant a fer el K2 per l’aresta nord. Un honrat pare de família nombrosa també va ser testimoni de l’emotiva escena i va adreçar-se al jove que feia la foto i li va dir: “Perdon Caballero, nos podria hacer una foto también a nosotros? Tengo que felicitar-le por su iniciativa de traer la Bandera, esto lo tendríamos que hacer todos...” No em vaig voler aturar ja que de la manera com em miraven crec que van estar a punt de convidar-me també a sortir a la foto.

Aquesta visió m’ha fet pensar que potser estaria bé que el proper cop que passi pel Coll d’Alforja m’aturi amb el meu amic Aniol i ens fem una foto amb una estelada i un burro enganxat. De ben segur que tots els automobilistes que vagin passant s’aturaran, voldran afegir-se a l’escena i ens felicitaran la iniciativa!!!

foto: Descens de barrancs a les antípodes, una nova modalitat d'esport d'aventura de risc similar als viatges per España. http://www.espeleogrup.santfeliu.net

7 comentaris:

Asimetrich ha dit...

Gran proesa pujar amb telecadira, veig que qualsevol excusa és bona per treure la bandereta d'Osborne. El que m'estranya és que no la traguessin abans, al mateix telecadira, i pugessin cridant "A por ellos oe". Aix, aquests esports d'aventura :)

SERGIBR ha dit...

Considera't afortunat per poder contemplar online una estampeta tan graciosa digne del celtiberia show. Jo pagaria per viure-ho.

kika ha dit...

estic amb el sergi. has estat de sort de poder viure d'aprop una experiencia aixi :-)

nyap ha dit...

Ho havies de fotografiar home!

Agnès Setrill. ha dit...

...Però em pregunto quina cara devies posar mentre senties:
"Perdon caballero...bla,bla..."
I tenint tant aprop una bandera tant...amb dibuixet i tot.
Digan's:
-Et va agafar per riure?
-Vas pensar que hi havia una càmera oculta?
-Vas estar apunt de treure l'esmorzar...de feia tres dies?

Goblin77 ha dit...

Collons ara els conqueridors del pais vei venen amb banyador estampat del pryca i el toro!! On anirem a parar!

Felicitats pel blog! :)

Mon ha dit...

Veus, aquestes cosetes son aqueles que es poden explicar als nets...Un dia jo.....