dimarts, 8 de setembre del 2009

Oficis amb futur per quan sigui gran

Arriba setembre i encetem un nou curs. El fantasma de la crisi i l’atur són presents per tot arreu. Els ERO sovintegen i si venen mal dades cal reciclar-se professionalment adaptant-se a les professions emergents del futur. Us suggereixo dues alternatives amb molt de futur d’allò més engrescadores.

1-Tertulià de Ràdio: És una professió on hi ha molt poca oferta de treballadors. Ahir mateix en vaig tenir una mostra. Al posar Catalunya Ràdio, era el primer dia del Fuentes, entre els tertulians hi havia un tal Xavier Sala i Martín que, el pobre, havia d’intervenir des dels USA. Avui poso el programa del Basté, a la RAC1 del Señor Conde, i em quedo sorprès en tornar a sentir el Sr. Sala Martín a la tertúlia. Mentre posen un anunci en español (que tan sovintegen a RAC1) faig zapping radiofònic, poso Catalunya Ràdio i avui com a tertulià hi ha el Sr. Francesc-Marc Àlvaro! el qual també sovinteja RAC1. És evident que ambdues emissores (i potser d’altres que no escolto mai) estan mancades d’oferta d’opinadors i els pocs dels que a hores d’ara hi ha han de fer més hores que un rellotge, pluriocupació fins i tot treballar des de l’altra banda de l’Atlàntic!!!.


foto: el Sr. Sala i Martín no només ha de fer de pluritertulià sinó que també es veu obligat a intervenir en espais televisius. http://indigenes.blogspot.com


2-Figurant en compareixences polítiques: Ja fa temps que observo que quan un polític compareix davant dels mitjans de comunicació o acte públic no ho fa sol sinó que darrera seu o al costat es posen uns quants individus que escolten el que diu amb cara circumspecte i seriosa mostrant l’interés que els desperta allò que està explicant el compareixent. Ara que venen temps preelectorals segur que faran falta molts caretos per posar-se al costat dels polítics.

No em negareu que amb aquestes professions emergents l’atur serà ben aviat història.











fotos: figurants fent pinya al costat del líder, noteu com el seu nombre varia significativament segons la formació de que es tracti. http://images.google.cat/images

9 comentaris:

Trini González Francisco ha dit...

M'ho apunto! Mai se sap, tu!

kika ha dit...

home, la feina de tertulià pot arribar a ser divertida però la de figurant! a qui se li acut? quant els deuen pagar a aquesta gent per a fer el paperina d'aquesta manera?

has sentit avui al sala-i-martin? sort d'ell perquè el francesc vendrell anava a matar!

Josep ha dit...

On he d'enviar el burrículum?

Asimetrich ha dit...

Doncs pel mateix preu em demano tertulià de programa del cor a Telecinco: Accepten imbècils que poden dir que són periodistes (ves quina forma més ràpida de fer-se amb un títol) i a més el treball consisteix en rajar d'altres imbècils, que ha de desfogar que no vegis. La única condició, és clar, és que cal ser imbècil, per això no tinc cap problema :-)

Anònim ha dit...

Asimetrich, cal ser imbècil i anormalment incult, i tu no ho ets gaire pel que veig, no aguantaries dos programes. O et foteriem fora. Ho sento, pensa un altre cosa.

Cap de personal de TV5

Asimetrich ha dit...

jajaja, no s'enganyi senyor directiu, que jo tinc molt de fons! I de jurat a operasión triumfu què tal?

GAIA ha dit...

Home, la feina de tertulià ja mola, no?

Pep Cistell ha dit...

Anònim: insultar de forma tan poc fonamentada i sense ni un pseudònim és tan penós que no sé com ho ha permès el Martell.

Amic Martell, plenament d´acord amb el segon apartat.
Respecte el primer cal dir que el Sala i Martín és un dels cracks mediàtics/ideòlegs que més em té captivat.
L´Álvaro em meriex també tot el meu respecte.
Per desgràcia hi ha poca gent brillant i molta mediocritat.
Aquests dos personatges independentistes crec que sense dubte es mereixen multiocupació.
D´altres presidents i similars potser no ocuparien ni càrrecs auxiliars bàsics en la vida no política.

Arbequí ha dit...

A més aquest fenòmen no només passa a casa nostra, com molt bé has reflexat a les fotos a l'estranger també ho fan.