dimarts, 27 d’octubre del 2009

Universals i cosmopolites

Després de sentir-nos per activa i per passiva per part dels avantguardistes i moderns mitjans de comunicació españols (i també alguns de catalans) que els catalans sempre ens mirem el melic i que el nostre tarannà és tancat, provincià i decadent, ara ens hem posat les piles: Els nostres mitjans ja fa temps que adopten una postura més cosmopolita. I, tal com ha de ser, els triomfs mundials del Sr. Alonso (el xofer), de Rafael Nadal (el tenista) i les gestes de la Roja (la seleccion esportiva més brillant de tots els temps) omplen amb mèrits indiscutibles la graella de la informació esportiva dels nostres mitjans informatius regionals.



Sortosament ens han estalviat la vergonya aliena de veure publicada una notícia tan provinciana, kumbaiana i xirucaire com la que el Sr. Kilian Jornet s’hagi proclamat per campió del món de Curses de Muntanya per tercera vegada. El català ha guanyat l'última prova del campionat, disputada a l'illa de Borneo, i suma el tercer mundial consecutiu. Aquesta temporada el corredor, de 20 anys, també ha aconseguit el campionat d'Europa i la Ultra Trail del Mont Blanc, amb rècord inclòs.

Fotos:

1 – Vilches, davanter de La Roja, admireu el disseny de la indumentària: atrevit i innovador, trenca motlles i esdevé el nou referent en l’estètica esportiva mundial de la segona dècada del segle XXI

2- Kilian Jornet, lluint una samarreta de disseny carrincló.

10 comentaris:

Clidice ha dit...

Killian Jornet és un referent per a tots els esportistes joves catalans. Fa vergonya veure com se'n parla tan poc. En altres terres l'esperaria una multitud a l'aeroport cada vegada que tornés, i seria notícia de portada. Aquí o som cecs o som imbècils, directament.

Jorge Javier V. ha dit...

La inmensa mayoría de deportistas catalanes; Puyol, Piqué, Busquets, Xavi, los Gasol, Robredo... y un sin fin de jugadores de hockey patines, waterpolo, natación sincronizada ... etc. etc. están superencatados de jugar con la Roja.
Los catalanes por medio euro se vuelven españoles.
Vivan nuestras selecciones nacionales¡ Viva Felipe VI¡ Viva Doña Letizia¡

Jorge Javier V. ha dit...

Perdón, he dicho medio euro, con diez céntimos les basta.

nyap ha dit...

Les seleccions nacionals espanyoles son una forma d'espoli a Catalunya.

ia ha dit...

La selecció catalana de curses d´alta muntanya s´ha proclamat per cinquè any consecutiu campiona del món tot i que com a selecció té els dies comptats.
I una cosa, el Kílian i l´Agustí Roc van renunciar a córrer per la nostra selecció per fer-ho per l´equip Salomon-Santiveri. Qui paga mana.

Kubala ha dit...

El Vilches???? Em sembla que el futbol no és el teu fort Martell.

MARTELL DE REUS ha dit...

Ia: els españols no paguen i manen!!!

Josep ha dit...

Més ben dit: paguem i ens manen

xavi ha dit...

cornuts, paguem el veure i pengem el vídeo a la xarxa

Plotí ha dit...

Clidice: Em temo que la segona opció és la correcta. I d'això en saben prou a TV3 (la seva). Des de l'arribada dels sociates FA FÀSTIC mirar el telenotícies i especialment l'apartat d'esports, on els periodistes (?) dissimulen molt malament que s'estan escorrent quan comenten les gestes españoles. I qui ho trobi tan normal, imbècil i mig. M'estic plantejant seguir les notícies en algun altre canal. Malauradament, en català no n'hi ha gaires més, i justament per això haurien de tenir una mica més de decència (penso). Em temo que ja han eradicat la crosta nacionalista de TV3, que per a mi era, simplement, crosta catalana. Descansi en pau.