dijous, 5 d’agost del 2010

Sense que serveixi de precedent


Diuen que l'estiu és un moment ideal per trencar la rutina i fer coses que no s'acostumem a fer normalment durant la resta de l'any. Aquest mediocre blogaire no es vol quedar enrera i publica avui, en plena canícula d'agost, un post que en lloc de pentinar al personal serà de caràcter laudatori. No cal dir que en cap cas això ha de servir de precedent de cara a futurs posts.

Felicitacions a la nova Caixa de Catalunya: Ja fa uns mesos arrel de la fusió de Caixa Tarragona, Caixa Catalunya i Caixa Manresa va estendre's el rumor que la nova entitat resultant de la fusió trauria el nom de Catalunya del seva futura denominació comercial. Em vaig fer ressò d'aquest fet en un post que es deia "Canvi de Nom". Ara segons publica el Punt d'Avui (noteu el joc de paraules) la denominació definitiva serà la de Caixa de Catalunya, tot un encert i per això deixo sense efectes el post esmentat.

Aquesta denominació final sembla que no agrada al barri marítim del meu poble ja que desapareix el seu nom, però com a contrapartida em proposo realitzar la meva segona felicitació del dia. I aquesta és: per l'Ajuntament de Tarragona!!!. Ja fa anys freqüentem les boniques cales de Calabegs situades a la zona del Bosc de la Marquesa. Un entorn que miraculosament ha sobreviscut a l'especulació immobiliària del nostre malmès país. Aquelles platges esdevenien enormes "pipicans" on els incívics propietaris de gossos deixaven lliures els cans per què fessin de les seves entre (o damunt) de les tovalloles de la resta de banyistes. També, i arribada la nit, la zona era objecte d'acampades incontrolades amb "foc de camp" inclòs la qual cosa era un perill de cara a la integritat de tot el bosc. Sortosament ja fa dos estius que des de l'Ajuntament mira de controlar-se això i ara ja només trobes gossos a la platja de tant en tant i els focs a la nit van reduint-se. Pel que sembla, el talonari de receptes que duen els agents de la Guàrdia Urbana Tarragonina és força persuasiu. La meva enhorabona doncs a l'Ajuntament de Tarragona.

Ara el perill més fort que té el Bosc de la Marquesa són els projectes urbanitzadors que el Ministerio de Medio Ambiente té damunt la taula. Sembla que per això si que tenen calers els barruts del gobierno colonizador español...
fotos: Vista general de Calabegs (depana.org) i detall d'un simpàtic banyista descansant damunt la sorra de la platja després de tot un matí de compres per la Rambla de Barcelona (http://rebostdelprofa.blogspot.com/)

6 comentaris:

Anònim ha dit...

El tema de Caixa Catalunya, és que no han trobat un altre nom que els fes el pes. L'han estat buscant desesperadament, però res. L'explicació que han doant té gràcia: "Si Caja Madrid no es canvia el seu per a operar a Catalunya, nosaltres tampoc per anar a Madrid".
Me n'alegro per la zona que avui gaudeix de més neteja. Aquestes multes sí tenen tot el sentit.

maria ha dit...

Quines bones notícies.^^Celebrem-ho doncs!
Per fi tenim alguna coseta per celebrar.Rebost del profa?Tinc curiositat...Me'n vaig a veure-ho^^.Bona estada.

Remitjó ha dit...

Aquí al País Valencià, Bancaixa/Bancaja feia servir ambdues denominacions. Un dia decidiren que la despesa era massa gran i va deixar de dir-se Bancaixa. Ara només Bancaja.


El seu president va ser president de la Generalitat amb el PP, supose que pensaren : coño, para lo poco que vamos a tardar en cargarnos este dialecto de rojos (aquí la "gent d'ordre" creu que el català és llengua de bolxevics) no vale la pena mantener el nombre...


Fills de puta

sànset i utnoa ha dit...

Jo també me n'alegro que no canviin el nom, pel molt que al senyor Ballesteros&Cia els piqui.

Que es vagin rascant...

*Sànset*

zel ha dit...

Això, que rasquin...el banyista no té preu, el coneixes o què...

Anònim ha dit...

Esperem que la crisi es noti i deixin la platja llarga i tot aquell entorn tal i com està ara, i amb la guardia urbana i el seu talonari de receptes, com dius, tu, hihi.

També m'agrada com s'ha resolt el tema del nom de la caixa.

I per últim:
Si que has fet un post força inusual, vaja! Que me l'he hagut de llegir varis cops per verificar que dius coses positives del teu "barri marítim".
M'encanta! :-)