dimecres, 23 de març del 2011

Profilaxi de la Salut


Ahir la tercera autoritat de la jerarquia española i president del Congreso d'aquell estat, Sr. Bono, va fer una excepció en el reglament intern de la cambra legislativa i va permetre, magnànimament, a alguns diputats representants de les colònies españoles expressar-se una estona en la seva parla vernacle. No cal dir que des de l'oposició Popular un individu que ara no recordo el seu nom però que ben probablement serà ministre d'aquí a poc més d'un any va esguinçar-se les vestidures davant aquest fet i es va posar a parlar de pinganillos i altres foteses. Sortosament el Sr. Bono va tranquilitzar al diputado popular apel·lant al caràcter excepcional d'aquell moment.

Aleshores va explicar que si el català i altres llengües no españoles no es poden parlar al Congreso no és per mania envers a aquestes sinó per què ho diu la llei i que les lleis són per obeir-les. I va afegir en to didàctic que eraigual que la llei del tabac que prohibeix fumar en espais públics però que no ha estat promulgada per anar en contra dels fumadors.

Seguint amb l'analogia proposada pel Sr. Bono, goso a afegir: si la raó de prohibir fumar en espais públics és que el fet de fumar pot ser perjudicial per la salut i pot arribar a provocar càncer, aleshores l'ús del català també deu ser perillós per la salut d'Espanya i dels hispano parlants.

En conclusió hem de parlar força el català a tot arreu a veure si una neoplàsia afecta els malaltissos cervells d'aquesta colla de fastigosos.

foto: Mesa del Congreso. 23-2-1981. El Sr. Bono, inferior esquerra, i el Teniente Coronel Tejero. www.google.cat

7 comentaris:

Clidice ha dit...

Veus? no hi havia caigut en això. Ara ens faran anar amb un cartellet que digui: "aviso: catalán, puede perjudicar a su salud"? O amb l'estrella de David directament ja passem?

sànset i utnoa ha dit...

Concloc el mateix que tu. A més a més, podríem provar d'enviar cadenes de correus electrònic tipus "FW" per les espanyes, a veure si té el mateix efecte...

P.S. La comprovació per paraules era "racist". Curiós...

*Sànset*

El porquet ha dit...

Només mancarà que hi posin unes fotos de catalans amb barretina i cara d'haver perdut el cap i amb el lema "hablar catalán provoca enajenación mental".

Ara em pensava que el del bigoti era el senyor Bono...

Plotí ha dit...

L'inefable Bono... que maco que és!
Recordareu tots que els seu pare era falangista, i amb això també es podria fer una analogia sobre les patologies que passen de pares a fills. I a més, s'estalviarien de posar-ho als paquets de tabac. Posant-ho als de condons, ja farien.
Que ens agafin confessats si el 'palandengu' aquest resulta ser el relleu del Sr. Rodrigues Sabater!

maria ha dit...

I aquests ignorants són els que ens governen.i després sents en Zapatero que acaba dient,el primer són els bancs.On hem anat a parar?

xavi ha dit...

semos peligrosos ^^

Jobove - Reus ha dit...

veig que tens problemes amb el firefox 4, has provat de baixar-lo des de aquí (no he tingut cap problema)

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all.html

una abraçada