dilluns, 18 d’agost del 2008

Repte intel·lectual

Sovint els nostres veïns de ponent ens retreuen que el nostre tarannà té un horitzó reduït, que som estrets de mires, tancats i que sempre ens mirem el melic. No m'agrada ser així i vull evitar-ho, tot tenint una visió global, oberta i activa del món que ens envolta. A l'hora d'assolir aquesta fita m'he preguntat com podia fer-ho: inicialment vaig pensar en llegir premsa internacional: International Herald Tribune, Frankfurter Algemeine Zeitung, Le Monde Diplomatique, Corriere della Sera, el Norte de Castilla... Aquesta selecció era acceptable, però no m'acabava de fer el pes. Aleshores casualment, un migdia tot fent zapping, vaig trobar la solució, em va sortir la televisió pública española (n'hi diuen la 1, tot i que a mi em surt a la 9) i un programa amb un valor afegit gens menyspreable: "Corason de Verano" (perdoneu el meu espanyol). El seu contingut de ben segur que em podria ajudar a trobar aquesta visió global que tan ens manca. L'espai en qüestió s'encetava amb la notícia que l'hereu del tron búlgar, i cosinet del nostre monarca i sobirà, ha patit un accident de trànsit a Madrid i del qual sortosament es recupera favorablement. Les imatges, colpidores, parlaven per si soles.

Tot seguit, i amb un intent lloable d'alleugerir el dramatisme de l'anterior notícia, van encetar un concurs de coneixements del món i cultura general. El concurs era un repte per l'audiència, us transcriure la pregunta que més o menys deia: "Como se llama un famoso cantante español, para el que la vida sigue igual i su hiko se llama Enrique Iglesias??" (insisteixo en demanar-vos perdó pel meu español). Per a poder respondre aquest repte intel·lectual, oferien un telèfon 800. Vaig trucar-hi ja que pensava que sabia la resposta, l'espera fou llarga, però a la fi vaig poder donar la meva resposta: Alekandro Sainz. Pensava que havia guanyat el premi, no va ser així. Un altre cop serà... Al cap d'una estona, però, em van trucar del Banesto per dir-me que tenia un descobert de cinc-centes mil nou-centes divuit pessetes (al Banesto van en pessetes per mantenir la identitat pàtria) . No entenc res...


Per si necessiteu més informació de la impactant notícia que he esmentat més amunt, us annexo aquest link a un diari digital europeu de reputada solvència:
http://www.libertaddigital.com/sociedad/herido-muy-grave-kardam-de-bulgaria-en-un-accidente-de-trafico-en-la-a-1-1276336594/

6 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

sempre ens conquereixen els mes justets

torno de vacances i passo a saludarte

Anònim ha dit...

Martell: Amí m'agrada el " corazón", se que no m'aporta coneixements, però em distreu una estona, lo dels concursos ja es que em tronxo!!!. I es que m'he cansat de mirar-me el melic, mentre ho faig no puc riure !!!

Anònim ha dit...

Martell: Amí m'agrada el " corazón", se que no m'aporta coneixements, però em distreu una estona, lo dels concursos ja es que em tronxo!!!. I es que m'he cansat de mirar-me el melic, mentre ho faig no puc riure !!!

Anònim ha dit...

Et recomano també el canal internacional de TVE... no te desperdici...

En quant als melics, prefereixo mirar-me el meu que el dels altres.

Anònim ha dit...

A mi em passa justament el contrari, prefereixo mirar-me els melics de LES altres. Sobretot si són escandinaves.

Jobove - Reus ha dit...

gràcies per linkarnos fem al mateix amb el teu blog i ens mantenim en contacte

salut