dimecres, 6 d’agost del 2008

Volem el retorn dels papers A Salamanca!

Tot i que ja fa temps que s'ha iniciat un lent procés de retorn d'alguns dels papers espoliats pels espanyols durant la seva reinvasió de Catalunya el 1939, m'ha sobtat que la gent de Salamanca i voltants persisteixi de manera tan perseverant en la seva voluntat de no voler-los tornar. Primer pensava que es devia a una reacció visceral per no tornar allò que havien obtingut en "justo derecho de conquista", però anava ben errat... Els salmantins, i molts espanyols, aprofiten les seves estones de lleure per arribar-se fins l'Arxiu i allí tenen l'oportunitat d'aprendre a llegir el català mitjançant la lectura d'antics documents de la Generalitat Republicana o altres documents escrits en bell llemosí. Gràcies a aquesta erudita pràctica, l'expresident español Kose Mari Aznar ha après català i ja fa anys que el parla íntimament amb la Sra. Botella. Una altra prova de tot plegat segur que molts de vosaltres ja l'heu comprovat en persona: si mai heu viatjat de forma organitzada per alguna contrada exòtica amb espanyols, quan senten que parleu en català entre vosaltres, us demanen amb insistència que seguiu parlant-lo davant d'ells ja que així perfeccionen el que han après llegint els documents de l'arxiu. Els agrada sentir-nos parlar en català!!!

Per tot això crec que cal aturar el procés de devolució cap a Catalunya i retornar tot el que ja ha arribat de Salamanca i afegir-hi, de propina, la col·lecció complerta d'"El Mercadal". Potser d'aquesta manera podrem aplacar el seu, més que justificat, enuig.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Oyeee !!! Ostia cuanta razon tienes jodio! pues mira como son etos de Salamanca, que yo que soy de Jaen, tengo que pagar-me el "curset" por interné, sabes ? porquel' año que viene me vengo a pasar las vacasiones a Barcelona, que si quiero comprarle un yelat a la a la parienta no me pase lo que a los compatriotas sabes? que paresen cortos! Pos nada que ya me paresia amí que era algo asin lo que pasava . Que jodio! Que sabio eres Martei!

Anònim ha dit...

Hola Martell, pel que vec la gent com tu i jo,ens agrada desfogan's com sigui de tanta demerdocracia, amb saludable sentit de l'humor.Si amb això en tens prou, et felicito maco, sinó et recomano que visitis : http://www.alasbarricadas.org/forums/viewforum.php?f=7&sid=cca37ad4a5cb09767f3405862234c7d5

MARTELL DE REUS ha dit...

Moltes gràcies pel teu comentari. He donat un cop d'ull a la web que em proposes. Veig que es de contingut anarquista i escrita en español. Sincerament no és el meu tarannà. Jo no em sento pas anarquista, crec fermament que l'actuació revolucionària de la FAI el 1936 va facilitar la victòria dels feixistes espanyols tres anys més tard. El que si sóc és separatista (tal i com es deia abans), crec que els espanyols no ens duran mai res de bo. Potser el fet que utilitzo un llenguatge "canyero" contra els que manen ha pogut dur aquesta imatge errònia del meu perfil. De totes maneres, insisteixo, moltes gràcies per la teva visita!!!