dijous, 15 d’octubre del 2009

Vergonya i fàstic davant l'oprobi

Avui s'escau el 69 aniversari de l'afusellament del President de Catalunya Lluís Companys per part dels españols franquistes. En l'acte de commemoració els partits representats al Parlament han ofert una corona de flors a la seva tomba. No ho han fet el PP, el Partido de los Ciudadanos i Unió Democràtica.

En els cas dels dos primers (PP i Ciudadanos) ho trobo molt lògic i coherent ja que són dignes hereus d'aquells que van ordenar el crim d'estat. En canvi Unió Democràtica, és diferent ja que oblida que el seu líder d'aleshores, Manuel Carrasco i Formiguera, va tenir el mateix tractament que el President Companys: va ser afusellat pels franquistes feixistes. També oblida que el President Companys va tenir un paper molt actiu a l'intentar donar protecció a militants d'Unió Democràtica dels elements incontrolats de la FAI. Molts li duen la vida.

És evident que el Sr. Duran Lleida es troba més còmode entre els successors dels que van decidir el destí del seu antecessor al càrrec que no pas entre els que van mirar de salvar-lo. Per tot plegat només puc sentir vergonya i fàstic davant l'oprobi.

9 comentaris:

Senyor Merdevalista ha dit...

Els d'Unió no foten altra cosa que fàstic i a més tenen un líder que vendria la seva mare per un ministeri. Mereixen que els engoleixi un forat negre.

Salutacions.

Asimetrich ha dit...

Sembla que visquin a un altre planeta. Per mi que els donin, ja s'ho trobaran.

Clidice ha dit...

els de la dreta sempre són i seran el mateix, s'etimen massa entre ells, qüestió d'interessos d'espècie

Josep ha dit...

Espanya és feble. Si un referèndum simbòlic a Arenys de Munt mobilitza l'aparell de l'estat, és que són febles.

Si 69 anys després encara no han anul·lat el judicia Companys, és que els vells feixistes encara estan instal·lats en l'aparell de l'estat.

Són febles, molt febles, no tenen força ni per estripar un paperot.

Pep Cistell ha dit...

Cent per cent amb tu, Josep. Feblesa mental, conviccions ancorades en el segle XIX i incapacitat de concebre un estat modern digne del XXI.

kika ha dit...

tens raó, fa molt vergonya i fàstic... els d'allà no fan res perquè es deuen pensar que així demostren la seva força, i sense adonar-se demostren també tota la seva baixesa moral. i els d'aquí, perquè estan massa acostumats a vendre's per no res, i així també demostren la seva baixesa moral. al final, no hi ha gaire diferència...

Agnès Setrill. ha dit...

Bé, millor que es mostrin tal com son, no cal que facin més comèdia.

Ai!

xavi ha dit...

Voler ser ministre te un preu

Plotí ha dit...

Sembla ser que els d'Unió obliden el cas de Carrasco i Formiguera, i ara s'alien amb qui el va matar. Ignonímia. Tot per un ministeri, totalment d'acord amb el Sr. Merdevalista.