dijous, 4 de març del 2010

Catàstrofes que tampoc ho són tant


Ahir tenia la ràdio posada mentre pentinava el gat. En sec van donar un flash informatiu: un vaixell que feia singladura cap a Barcelona havia patit el cop d'una onada gegantina i hi havien hagut dos morts. Vam restar esglaiats però per molt poca estona ja que el locutor de RAC1 va tancar la notícia afegint "...cap dels morts era español". Aleshores tant el gat com jo vam respirar alleugerits i vam reanudar la sessió de perruqueria felina.

Darrerament les catàstrofes naturals han fet estralls per tot el planeta i en totes elles els mitjans de comunicació catalans sempre han fet èmfasi en si hi havia entre les víctimes ciutadans españols o no. Sortosament el balanç final és bastant favorable als oriünds d'aquell país ja que en moltes d'aquestes calamitats (inundacions a Madeira, l'huracà atlàntic,...) no hi ha hagut víctimes españoles. Conseqüentment els efectes de la catàstrofe són sensiblement menors.

Suposo que això pot explicar-se al fet que Nostru Senyor sempre ha vist amb bons ulls el poble español. De tots és sabuda la providencial actuació de la Virgen del Pilar facilitant la victòria española davant el francès o el Cristo de Lepanto provocant la derrota del Turc. Potser per aquest mateix el motiu el Sant Pare visitarà España el novembre i oferirà una Eucaristia a la Sagrada Família. Els que ens agraden els idiomes tindrem una magnífica oportunitat de sentir i practicar les dues llengües en què de ben segur el Pontífex oferirà la cerimònia religiosa: l'español i el llatí.

foto: Inundacions a Madeira, el que a priori semblava una gran catàstrofe s'ha pogut comprovar que no ho ha estat tant al no haver-hi cap víctima española. 324.cat

12 comentaris:

kika ha dit...

no siguis així martell, que en les primeres declaracions el bisbe de bcn ha dit i repetit que el papa de roma parlarà en català 'més que l'altra vegada'! o sigui que ja podem estar tranquils tots, gats inclosos!

per cert, i d'aquells catalans segrestats a àfrica, que en sap res ningú?

ricderiure ha dit...

els mitjans de comunicació sempre igual... sembla que la vida de les persones no val el mateix depen de la nacionalitat que es tingui...

que trist!

i al Papa... que el portin a Chile a treure runa...
salut reusenc!

Clidice ha dit...

Ho expliques ben clar i català. Una de les coses que més m'agradaria veure és el "llibre d'estil" de cada medi de comunicació. És curiós com es "rebaixa" la importància de la notícia dient: "no hi ha espanyols entre els damnificats". Així la cosa passa als altres, o sigui que passa a segona categoria. Igualment com quan diuen: "han detingut dos magribins", perquè no diuen el mateix en tots els casos? Per exemple: "han detingut dos sardanistes" o "han detingut dos fills de Palau Solità i Plegamans". Massa manipulat tot plegat.

Korque Wagenberg ha dit...

Aneu en compte Sr. Martell, primer es comença pentinant el gat i després s'acaba amb les pitjors perversions zoofíliques.

Senyor Merdevalista ha dit...

Bravo!

maria ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
maria ha dit...

Tu si que en saps...
Ho trobo patètic això de valorar les catastrofes en funció de les víctimes espanyoles...buf.I cada vegada va a més.
Però no deien que el Papa també parlaria en català?Ara no?
Doncs no sé ni perquè ve...

Plotí ha dit...

Sr. Martell, teniu molta punteria. Fa temps que m'hi fixo, jo també. Temps enrere feia gràcia allò de "ei, que sóc americà" (per no dir nadiu dels EUA). Ara, abans de saber si palmaràs o no, et deuen preguntar si et sents español. En aquest blog n'hi hauria uns quants que palmaríem segur!
Kika: en la majoria de mitjans lliures de tota sospita de pertànyer a la crosta nacionalista, es tracta de tres segrestats españols. Vés a saber si això els ajudarà o no. De totes formes, no voldria pas estar a la seva pell! Està clar que no es pot anar amb el lliri a la mà repartint estampetes per segons quins països. He dit.

sànset i utnoa ha dit...

Molt bon post, si senyor.

Déu, pel poc que sé, va néixer a Quintanilla de Onésimo, fet que explica la seva predilecció per la seva terra.

Fa venir mal d’estòmac que uns quants pensin –i diguin- “han muerto 2 000 personas, pero no había ningún español”. Ostres, gresca! quina sort!

Demostren qualitat humana per tot arreu...

*Sànset*

Jorge Javier ha dit...

Don Martillo: ha pasado mucho tiempo de mi último comentario en su bitácora (blog para los modernillos como usted y sus adláteres) y a pesar de ello, sigue usted en su tribalismo aldeano más rancio.
Ver el mundo desde el agujero de una aguja catalana oxidada o verlo desde el amplio ventanal de una mansión hispanoamericana no solamente ensancha el horizonte sino que permite hasta despejar las neblinas que sin duda turbian su enfermiza mente pueblerina.
Los españoles no solamente os superamos en cantidad sino en la calidad y potencia de nuestras mentes.

sànset i utnoa ha dit...

Ep company! he llegit el teu comentari al meu bloc. Ni se t'acudeixi deixar-ho estar, que sempre m'és agradable passejar per teva casa!

A més a més, no veus que t'escriuen gent de renom i demostrat intelecte com aquest Jorge Javier Vázquez?

*Sànset*

GAIA ha dit...

J_ _ _r con el Jorje Javier!