dijous, 16 de setembre del 2010

Mandongo


Cada any els de la colla ens trobem per cruspir-nos un bon plat de Mandongo. Malgrat som un col·lectiu de gent molt diferent entre si, tant en nivell cultural, socio-econòmic o intel·lectual, també compartim unes afinitats que ens uneixen i justifiquen aquesta gastronòmica trobada anual: ens preocupa el nostre nivell de colesterol, lluïm una esvelta silueta i tots desitgem ferventment la fi d'España i la independència del nostre malmès País.

Recordo que la Mandongada de fa quatre anys, pocs dies abans de les eleccions al Parlament, va sortir a la conversa el sentit del nostre vot. Aquest era aleshores unànim, tots votaríem a l'única força que s'hi presentava que propugnava la independència en el seu programa electoral. Amb la unanimitat electoral el tema no va donar més de si i vam deixar-lo desseguida per a posar-nos a xerrar de sexe que sempre s'esdevé més divertit.

El Mandongo d'enguany no ha estat tan divertit, no s'ha parlat de sexe i de cara a la imminent convocatòria electoral, ja no hi ha l'unanimitat de quatre anys enrera:

  1. L'Eudald de Ripoll i la Maria del Camí de Cambrils votaran per l'ERC, són propietaris d'un petit buffet que es dedica a tasques d'arbitratge, mediació i conciliació i sembla ser que tenen com a clients molts membres d'aquella formació que sempre estan a mata degolla entre ells.
  2. La Diana Ballester, que sempre està al lloro i tampoc està tan malament, optarà per la Solidaritat Catalana de Laporta.
  3. El Dr. Collsuspina, l'eminent proctòleg, i la seva esposa Maria Assumpció votaran el Reagrupament del Dr. Carretero, més que res per solidaritat gremial.
  4. El Jaume Sobrepés, que comença a manifestar algun alarmant símptoma de deteriorament cognitiu, votarà la CiU del Sr. Mas. S'ha cregut que Conver sabrà obtenir alhora el Concert Econòmic, la Independència i a més a més cada ciutadà rebrà un pernil per Nadal.!
  5. L'Ariel Blanc i la Neus Albà, comptables d'un Schleker, votaran en blanc. Diuen que així els fa l'efecte que es voten a si mateixos.
  6. El Roc Vilabaixa, cooperant de l'ONG del Consell Comarcal del Priorat "Scala Dei Solidària", no anirà a votar. Durant el mes de novembre participarà a la bonica illa de Cuba en un engrescador projecte de cooperació colze a colze amb la Licenciada Guadalupe Gladys.
  7. El Martell, no sap què fer i com que es dedica a l'helicicultura, deixarà la decissió a mans dels seus cargols: col·locarà una foto del Carretero, del Puigcercós i del Laporta damunt de sengles fulles d'enciam. El primer cargol que arribi a la respectiva foto determinarà el sentit del seu vot.

Les notícies s'escampen depressa i al cap de pocs dies, hem rebut una carta del Sr. Mariano Rajoy, Presidente Nacional del Partido Popular, dient-nos que en senyal d'agraiment, ens paga el Mandongo d'enguany.

foto 1: Plat de Mandongo, dietètic, mediterrani i lleuger.

foto 2: La Guadalupe Gladys comprovant el funcionament de les dutxes del casal d'avis que estan arranjant a Cienfuegos (Cuba) juntament amb el Roc Vilabaixa. Noteu que és una noia pudorosa i fins i tot quan es dutxa ho fa amb vestit de bany.

16 comentaris:

nyap ha dit...

Boníssim!

Remitjó ha dit...

El seu anàlisi em sembla meravellós.. però, la forquilla... de plàstic?

sànset i utnoa ha dit...

Home, tu vota a l'Ariel, que el tens al costat de casa i segur que intenta complir més que tots els que tenim!

Posa un altre juantxi al parlament!

*Sànset*

Clidice ha dit...

ai mare què patirem! :( l'apunt, però, boníssim! :)

GAIA ha dit...

Bon motiu per reunir-vos a menjar mandongo

Agnès Setrill. ha dit...

Alguns s'ho estan passant d'allò més bé, que tranquils deuen estar!
No és extrany que us vulguin pagar el mondongo d'enguany...

...si et plau, digues cap on va el 2on caragol, d'acord?...(Gràcies!)

kika ha dit...

molt bo!!! t'estàs superant a tu mateix!!! ja tornes a ser aquell d'abans :-)

Senyor Merdevalista ha dit...

L'enhorabona, mossènyer, ha parit vostè un post "desternillant"! Per cert, m'ha conmogut la fidelitat deguda entre els d'ERC i els del buffet. Per no parlar de la parella de l'Schlecker.
Òbviament, el kamarada cooperant amb la Lisensiada no votarà, sinó que botarà. Amb rigurosa B.
I quant a la cursa dels cargols, estic expectant per saber-ne el resultat. Espero que el faci públic.

maria ha dit...

Quina bona idea la seva per decidir el vot.Ho important és votar.També votar el bo^^.

Laureta ha dit...

La Diana Ballester, deu ser cosina de l'Anna Arquer, oi?

Albert ha dit...

Martell no siguis ruc, deix els caragols tranquils i pregunta al Roc Vilabaixa si al Casal de Cienfuegos els falta algun cooperant més. Probablement la Guadalupe Gladys hi tingui una cosineta també treballant en el muntatge dels llits.

Anònim ha dit...

Els animalons es demostren molts cops més llestos que les pròpies persones. Potser aquest mètode del cargol no és tan dolent. I vist el panorama, pot ser el més científic.

xavi ha dit...

Molt bona colla per anar a fer mandongo i paelles, també hi ha els que sols venen a postres que és l'hora del pastis.

Pep Cistell ha dit...

Doncs jo he anat a un dinar d´espanyolistes residents a Catalunya furibundament anticatalans; diuen que s´han de tenir amics a tot arreu.
Hi he trobat qui votarà, com sempre fan,el PP (noteu que surt molt per la tele la Sánches Camasho últimament?), d´altres es decanten pel Sr. Anglada de Plataforma per Catalunya per allò de l´anticatalanisme i de pas expulsar els moros, uns quants preferien Ciutadans perquè és evident que el PP és molt tou sodomitzant els catalans i prefereixen directament el fistfucking.
També hi havia un petit opuscle que seduït pels encants madurs de la Sra. Nebrera (reconec que jo també els hi trobo) prefereixen donar el seu vot a l´opció espanyolista Alternativa de Govern.
Uns votants de la Falange Española no van poder venir al dinar.
Com veieu, a l´altra costat, també regna l´unió més fervent.

Plotí ha dit...

Em pregunto, apreciat Pep, què se'n devia fer dels votants de la Rosa Díez. Molt ben trobat, el teu sopar. És evident que a l'altra banda també es foten (per sort) els plats pel cap. El que no em queda clar és si quan vas a aquests sopars et fas dir Pepe, com cert cantant líric que, ara que ja no ven discs, ha sortit de l'armari.
Bon post, a fe de món!

penyabogarde ha dit...

necesitem que Reus digui la seva i vos sou l'escollit, ànims i vingui d epet al nostre blog....