dijous, 7 d’octubre del 2010

Productes rars i exòtics


Avui, el Sr. Montilla, President de la Comunidad Autónoma que reuneix les Provincias de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, ha fet una visita de preestrena del nou gram magatzem que l'empresa "El Corte Inglés" ha obert a la vora de les ruïnes romanes que hi ha a 13 km de Reus.

Segons diuen la cròniques periodístiques durant la visita el Sr. Montilla ha prestat una especial atenció a la secció d'alimentació on s'ha fixat que hi havia un insòlit un racó dedicat als productes catalans i fins i tot als productes de la provincia tarragonina.

Es del tot veritat que vendre aquesta mena de productes tan rars en aquest gran magatzem serà del tot innovador i arriscat, fins ara mai s'havia vist que un gran magatzem dediqués espai als productes del propis del país. A tall d'exemple recordo que en el meu darrer viatge a França, a l'Intermarché de la històrica ciutat de Dijon totes les mostasses que s'hi venien eren fetes al land alemany de Baden Württenberg i els vins eren, com no podria ser d'altra manera, uns Ribera del Duero. No cal dir que la mostassa de Dijon i els vins de Bourgogne no es podien trobar en cap prestatge de l'establiment.

foto: Una ampolla de vi del Priorat, un rar producte que mai podreu trobar en una gran superfície establerta a cap de les províncies catalanes.

11 comentaris:

Clidice ha dit...

sortosament hi ha més establiments en el nostre país, no tots anem a petar a can cortinglés :)

Anònim ha dit...

Fa anys que no compro res al Corte Inglés. Trobo que és un lloc horrible, mai m'ha agradat. I el que hi tenen en general tampoc val gaire la pena.

Agnès Setrill. ha dit...

OOOOHH!! Com que ara diuen que son catalanistes, (però el que son és bons actors), el tio s'ho "curra" eh?

xavi ha dit...

Deu ser com quan dediquen una quinzena a la Índia, a la Xina etc.
Una cosa que em va fer rabia, un dia dinant per la comarca, va ser que el vi de la casa, no era d'aquí, ja no ni Terra alta o Priorat, tampoc era un Penedes, però no era un Rioja o un Duero (en això dels vins hi ha gustos per tot), era un vi fet a Extremadura :S, si que fan bons pernils, embotits, formatges, però vi? :S

kika ha dit...

quan l'hagis vist ja ens explicaràs on l'han posat aquesta secció... vull dir si l'han posat a la vista o és difícil de trobar.

xavi, algún vi bo fan a extremadura... vaja jo n'he provat algun de bo... DO campo de borja o ribera del guadiana em sembla...

sànset i utnoa ha dit...

Em serveixo del mateix Celler.

I sí, a lfinal resulta més fàcil trobar un coi de filet-kobe d'aquells que una bona botella de Priorat (a no ser que sigui Ònix, que està per tot arreu...)

*Sànset*

maria ha dit...

Em pensava que per aqui baix ja en teníeu de Corte Inglés.
L'altre dia parlant de vins, diuen que teniu uns dels millors vins de la comarca.Uau!

Plotí ha dit...

Jo trobo que és una bona iniciativa... mentre no hi posin l'etiqueta de 'producte del país' i sigui vi d'Extremadura o patates de Xangai enlloc de ser de Prades!

Anònim ha dit...

Aviam si acabarem fent com els gavatxos, que fabriquen el Ricard a casa seu però l'han d'anar a comprar a Catalunya perquè els surt molt més barat.

Veient com van respondre els tarragonins donant la benvinguda a Mr Marshall, no vull ni pensar què passarà el dia que Ikea arribi a Tarragona (o a Girona, que em temo que no seria pas diferent).

Després els polítics ens tracten com ens tracten, però és que ens ho busquem, per borregos.

Neandertal Total ha dit...

Probablement els polítics parlaran d'allò de la gran vocació exportadora i etc, etc, per no vendre res propi al Tall Anglés. Perquè seran lladres, però idiotes no.

Plotí ha dit...

I penseu que podrem trobar productes del país al Halloween de Puerto Aventura? Més que res que no m'ho voldria perdre enguany, i per si he de dur la bossa plena de queviures patris.