dijous, 28 d’octubre del 2010

Quan el nom no fa la cosa

Nota prèvia: Aquest post ha estat escrit durant el matí del dia 28 d'octubre. Quan estava a punt de publicar-lo m'assabento que la heroïna que el protagonitza ha estat substituïda en la seva funció. Malgrat això finalment he decidit fer-lo públic:Cursiva


És ben sabut que en època de Jordi Pujol el Director General de Pesca de la Generalitat es deia Jordi Miralpeix. Menys coneguts però igualment esmentables són el gerent dels serveis funeraris de la vila empordanenca d’Ultramort de nom Josep Calavera i Sendrós o que el bidell de la presó de Quatrecamins a la Roca del Vallès es diu Pere Carceller. Hi hauria molts altres exemples però em fa una certa gràcia el de l’encarregada de la nostrada franquícia de depilació làsser de la cantonada “No más Pelos” que es diu Llum Conill Calvet.

Haureu notat que els cognoms s’ajusten perfectament a les tasques i oficis que desenvolupen aquestes persones. Aquest fenomen però no sempre es produeix i a vegades s’escau justament el contrari i el nom de la persona no fa precisament la cosa.

Paradigmàtic és el cas de la Presidenta del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, Sra. María Eugenia Alegret. Arrel de les freqüents sentències contràries a la sensibilitat catalana que emet el tribunal presidit per aquesta sra no ens sentim gaire “alegrets” sinó més aviat tot el contrari: emprenyats i molt !!!

Ara bé en aquest cas particular hi ha la solució. Ella que tot pot fer-ho, com es demostra al carregar-se lleis i disposicions fetes per institucions democràticament elegides, podria canviar-se els cognoms per uns més escaients al seu tarannà i ofici, suggeriria que es digués: María Eugenia Corregidor Español.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

El que han posar ara no sé si fins i tot és pitjor que ella, que ja és dir. Això d'"Alegret" és de cara als espanyols. Ells sí que s'alegren que l'hàgim tingut en aquest càrrec.

maria ha dit...

Perquè no em pots veure però estic aplaudint.
Felicitats pel teu post!
Em sembla que m'estic amargant políticament.

Josep ha dit...

Bona entrada, sí senyor.

sànset i utnoa ha dit...

Home... posats a canviar-li, jo li en donaria un de més escaients que aquí no transcriuré per tal que no m'apliquin la llei antiterrorista.

*Sànset*

Plotí ha dit...

Teniu el mòbil de la Sra. Llum?

Pep Cistell ha dit...

Crec que el president i sotspresidenta del Tribunal Constitucional Apañó es diuen José Mier de Cilla y Paca Brona Ella.

xavi ha dit...

...aprofita el teu poder, fes una entrada sobre ..uff la llista és molt llarga

Anònim ha dit...

Pep Cistell, una curiositat, ets boletaire?