dijous, 9 de juny de 2011

Als cadells els és urgent tornar-hi


L'any 1995 el govern de la Generalitat presidida per Jordi Pujol, que com és ben sabut no era gaire procliu a aventures ecologistes, portava al Parlament la Llei d'Accés Motoritzat al Patrimoni Natural. Amb aquesta Llei el Govern de CiU d'aleshores acostava a Catalunya al nivell de la legislació europea i deixàvem de ser un pais sense cap mena de regulació al respecte. La llei potser no acontentava ni als favorables ni als contraris de la regulació de l'accés motoritzat al medi natural però era una primera passa.

Després, amb l'arribada a la Conselleria de Medi Ambient dels estadistes d'Iniciativa, Srs Milà i Baltasar, paradigma de clarividència política, de saber fer, de capacitat de gestió i dotats d'una incomensurable sensibilitat envers el Medi Natural, la llei va ser aplicada amb l'eficàcia i rigor pròpia del paper mullat.

I ara el Govern de CiU de l'Artur Mas, vol treure una llei Omnibus i derogar la Llei esmentada per raons d'"urgència nacional": Sembla ser que els cadells (i algun que altre carrossa) de CiU tenen moltes ganes de tornar a anar a trinxar els camins de muntanya amb les seves motos i quads molt ben acompanyats, no caldria sinó, pels amigos del Partido Popular.

fotografia: nou model de senyalització que es posarà als camins de muntanya per evitar la proliferació d'excursionistes que entorpeixin als intrèpids motards. Noteu que s'ha optat pel bilingüisme per acontentar als socios del PP.

11 comentaris:

kika ha dit...

no t'has pogut aguantar, eh?
:-)

Anna ha dit...

Torna CiU, com als anys 80's, destrossar el país en benefici dels empresaris, (en aquest cas, fabricants de motos i quads).

Clidice ha dit...

com més conec aquest govern ... més m'agrada la meva playstation :(

Ricard C. Estrada ha dit...

Que bé, ja podré embrutar el Porsche Cayenne.

maria ha dit...

Com sempre fent forts els més rics!Indignant!

Plotí ha dit...

Estic d'acord amb l'Anna. Cal, de totes totes, reanimar el mercat de motos i quads, que està en coma de fa temps, i són moltes boques les que en depenen.
El medi natural es regenera solet, no?
Molt bona la foto i molt congruent el post!

O. ha dit...

Els savis diuen que en un país avançat com cal, no fa falta que hi hagi partits ecologistes, que qualsevol partit que vol el bé pel país, els temes de la consevació de natura i disminució de la contaminació, etc, hi son sempre presents...

Pepo! ha dit...

Les motos/quads no son els unics que destrueixen les muntanyes. Coll d´Alforja, Autovíes noves per anar a esquiar per posar un parell d´exemples.
I no parlem de la "merda" que hi ha al bosc, deixada per... les motos també?
I aixó no té res a veure amb qui partir estigui al poder.
Salut!

Plotí ha dit...

Home, Sr. Nosabe, no es podrà evitar que els impresentables de sempre deixin merda al bosc, però si a més els hi deixen entrar motoritzats... porten la merda més lluny, no creu?
Que una cosa no treu l'altra, home.

O ha dit...

Sr Nosabe, a tot això, els que estimem els paratges que queden naturals del país, també ens hi oposem, però que una llei que va costar tant d'aconseguir es tiri enrera, te collons! I això si que ho han fet els "actuals", i que dubto que ho hagués fet el tripartit.
(Ep! altres coses farien malament, per això, no.)

Pepo! ha dit...

Sr. Plotí, evidentment que hi han impresentables que tant van a peu com amb un motor sota el pandeiro. O sigui, d´impresentables ja n´hi poden anar peró no amb moto... i perque no al revés?
Tanto monta monta tanto?

Sr. O ha dit, estic d´acord que hi ha d´haver lleis que regulin, peró ben fetes i equilibrades. Tot son punts de vista, el meu es aquest