dilluns, 24 de novembre del 2008

A Califòrnia ja es poden calçar!


Suposo que la lectura del títol d’aquest post us deu fer pensar o bé en els paorosos incendis forestals que han cremat milers i milers d’hectàrees de boscos californians o bé en l’imminent terratrèmol (The Big One) pronosticat pels geòlegs i que ha de devastar la zona al voltant de la Falla de Sant Andreu. Aquests perills, gens negligibles, són malauradament pecata minuta si el comparem amb una altra esgarrifadora amenaça que plana sobre aquell estat nord-americà!!

Ahir, mentre llegia The Washington Post, vaig trobar un article de Jim Hoagland on descobria unes inquietants i gairebé paranormals semblances entre el President electe dels USA, Sr. Obama, i el President Español Sr. Rodríguez: Ambdós són nascuts el mateix dia (només es porten un any); ambdós, alts i prims, tenen dues filles i estan casats amb dues dones ben atractives (aquest darrer punt potser seria discutible en un dels casos). A tots dos els agrada el bàsquet i tenen molt talante. Totes aquestes analogies poden donar-nos indicis sobre els trets que pot tenir la política que durà a terme el nou president americà.

Amb aquests precedents, voldria fer una seriosa advertència als ciutadans de Califòrnia ja que previsiblement les inversions federals cauran en picat, els transports aeris i terrestres depenents del govern federal entraran en un caos difícilment resoluble, a Silicon Valley hauran de comprar-se espelmes per fer front a les previsibles apagades. Als USA es crearà un clima hostil contra Califòrnia i el mateix Washington Post acusarà als indis Cherokee de voler imposar la seva llengua arreu de Califòrnia tot arraconant l’anglès.

Ara m’agafen calfreds quan torno a veure aquelles imatges del míting que Obama va fer a l’estadi de Los Angeles Lakers on va prometre: “YES WE CAN support the new California’s Home Rule!!!” (1)

Que nostru senyor agafi confessats els californians!

fotografies:

a) El President electe dels Estatas Units d'Amèrica. Sr. Obama

b) El President Español Rodrigues emprovant-se la roba interior que havia de dur durant la darrera conferència del G20.

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/11/21/AR2008112102659.html

(1) “apollaré el Estatuto que apruebe el Parlamento de Catalunya” (nota del traductor)

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Genial la traducció

kika ha dit...

hi ha una altra diferencia: un es del barça i l'altre no... potser no cal patir tant pels californians...

Anònim ha dit...

En aquesta foto del Zapatero emprovant-se roba interior, si li poses un bigoti, s'assembla moltíssim al expresident espanyol,avans de deixar-se xolles, no trobeu?

Anònim ha dit...

Crec que si,i també tindrà la sort de tenir uns plebeisputatius, en el seu cas plebeis com cal,i els que estan per sobre d'aquests, que seràn tant obelletes com té el Zapatero. No m'extranyaria!

Anònim ha dit...

Quan comenci a no executar les promeses, vull dir.(Per si no se m'entés)

Agnès Setrill. ha dit...

Si, si, son igualets... el Zapatero té una tribu d'aborigens enfadats perquè els fan passar pel tub,anulant la seva llengua,el seu territòri,etc,( que consti que son poquets eh?) però es que l'Obama tb ho te això!

Anònim ha dit...

Fer comparacions amb altres estats pot ser del tot perillós: no vull ser txetxè a Rússia, ni palestí a Israel, ni durfur al Sudan, ni tibetà a la Xina, ni kurd a Turquia, Iran, Irak o Síria, ni saharaui al Marroc... i tants d´altres que em deixo.
Ser català a Espanya, almenys actualment, no comporta la teva aniquil.lació física.
! Hem de sentir-nos contents ! Vista la situació internacional, ser català a Espanya és una bicoca !

! Viva España !

Pep Cistell