diumenge, 11 de gener del 2009

Es la Española una aseituna como ninguna!

Aquest encertat eslògan el feia servir una marca d'olives en una campanya publicitària que s'emetia per la TVE ja fa uns quants anys. Amb els anys m'he adonat que aquesta afirmació pot aplicar-se no nomès a les delicioses olives sinó fins a gairebé tot allò que emana del nostre gran veí.

Si heu viatjat pel món durant els mesos del rigorós hivern us haureu adonat que en la majoria d'aeroports, des de Reykjavik fins a Helsinki, quan hi neva no acostuma a haver-hi masses incidències degudes a l'element blanc. Nevades de més de 40 cm acostumen a ocasionar algun retard però el tancament total de tot l'aeroport durant un grapat d'hores és un fet del tot excepcional. En canvi a l'aeroport transoceànic de Madrit-Barakas, el més important del món mundial, només amb 10 cm de neu acumulats damunt les pistes i les ales dels avions fan del tot impossible qualsevol enlairament o aterratge durant hores i més hores.


És per això, que com les olives, "la nieve española és una nieve como ninguna" espessa i consistent, en canvi la que cau a Oslo o Toronto és literalment "aiguaxirri"...


foto: gentilesa del SEPLA (antigament CNT). Noteu que els avions són de la companyia de bandera millor del món i que el primer està equipat amb els darrers avenços tecnològics de l'aeronàutica mundial.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Se un poble dominat pel poble espanyol és una de les vergonyes i humiliacions més grans que es poden patir.
Els calers dels catalans s´hi han abocat a doll per a convertir aquest aeroport en centre de comunicacions aèries obligatori per tothom amb passaport espanyol.
La T cuatro és faraònica.
El dispendi desaforat (pagat basicament pels països catalans) i no tenir el més mínim sentit de la previsió, és una de tantes bones combinacions que fa la raça superior espanyola.

Pep Cistell

Anònim ha dit...

Deu ser per això que els pilots s'han posat en vaga? Per la vergonya que passen pel fet de treballar en un lloc tant "cutre"?

Jobove - Reus ha dit...

com és que els dominants sempre són mes rucs que el dominats ?

salut

Anònim ha dit...

La neu o la barra d´Iberia (pilots i altre personal) que després de molts anys de privilegis continuen sent els amos de Barajas.

Josep ha dit...

He, he, he... només t'ha faltat posar el vídeo eixe "Españolear", on es veuen mules i tios amb boina.