diumenge, 13 de desembre del 2009

Malalties rares

Diu el Sr. Jordi Cervera al seu blog "...vaig néixer a Reus, un fet que, segons expliquen algunes veus (totes reusenques) ja és un mèrit...". He de confessar que la meva era una d'aquestes veus que esmenta: per mi era un orgull la meva condició de reusenc. De fet la duia ben present, fins i tot ha format part fins ara del nom del meu propi blog.

Reus era una ciutat vigorosa, pionera en molts dels processos de canvi polític, social, econòmic i cultural que experimentà la Catalunya de la Renaixença durant la segona meitat del segle XIX. Aquest vigor i lideratge la convertí aleshores en la segona ciutat de Catalunya en nombre d'habitants. El conegut "Reus, París i Londres" respon a aquesta posició de lideratge. Malauradament, però, començà minvar i fou, sobretot, en acabar la Guerra Civil quan el declivi de la Ciutat s'accentuà. Poc a poc Reus s'ha convertit en una ciutat cada cop més anodina i mediocre, i gosaria establir un paral·lelisme entre Reus i Catalunya ja que tant a la Ciutat com a la Nació els foten hòsties per totes bandes. La darrera de Reus seria el nom del seu aeroport i de Catalunya em sembla que no cal que us en digui cap ja que n'hi ha per donar i per vendre...

Malgrat això encara hi ha col·lectius i poblacions capaços de prendre noves iniciatives per tornar a redreçar el futur del País. Una d'aquestes iniciatives han estat les Consultes per la Independència, iniciades a Arenys de Munt i que s'estan escampant per molts municipis de Catalunya entre els qual NO hi figura la Ciutat de Reus.

Tot això ha fet que avui no hagi pogut votar per la Independència. Enlloc d'això he participat en la Marató de TV3 dedicada a les malalties extranyes i ja sabeu que això de ser de la "ceba" comença a ser una patologia ben rarota..

foto: a Reus no podem votar per la Indpendència però si es poden cremar banderes catalanes com ho van fer impunement aquests colons españols al bell mig de la Plaça del Prim el juny de 2007 per celebrar que el Real Madrid havia guanyat la lliga española de futbol. http://blocs.mesvilaweb.cat/unitatsantcugat

11 comentaris:

Clidice ha dit...

quin "personal" que teniu per aquí a baix també :(

ànims! revifarem! segur! :)

xavi ha dit...

...jo enyoro quan "depeníem" de Reus i no de Tortosa..snif quins temps aquells

Pili ha dit...

Els vells diuen que, no hi ha mal que 100 anys duri, però per guarir l'orgull ferit reusenc se'n necissatàra uns quants més.

sànset i utnoa ha dit...

Llàstima que no vau fer aquell canal que us volia comunicar amb el mar. Si l'haguessiu fet a aquesta gentussa: 50 quilets de formigó i a nadar!

Bé, ho podeu aplicar amb 200 grams de plom...

*Sànset*

Dra. Agnès S. ha dit...

Molts sabem com es pateix la malaltia., ser ceballut és molt dur, (i si a més ets de Reus i mantens l'orgull ferit, ja no et dic res...)
No esperis res dels laboratoris.

Per alleugerir el mal de la ceba, va millor la terapia de grup,
plantar calçots o cannabis,
mirar les estrelles,
el sexe,
viatjar a països que estan pitjor que nosaltres,
la xocolata,
lectura extrangera traduida al català,
fer bombolles de sabó,
i/o meditar sobre la mona de pasqüa,
que recordar escenes com les de la foto. D'això n'estic segura, perquè m'ha fet venir un malt rotllo!...

Anònim ha dit...

La Dra. Agnes S. te raó, sobretot amb lo d'esperar cap remei per aquesta patologia, més aviat seria contraindicada, ja que les instruccions vindrien en espanyol (...).
Tot i així està molt bé que hagi col-laborat amb la marató.
El felicito.
Jo també ho he fet.

Pep cistell ha dit...

Aquest fet em va indignar fins a la ràbia més incontinguda: a la teva ciutat, a la teva plaça principal i cremant la senyera del teu país.
Quan ho comentava a les amistats rebia mirades de sorpresa com volent donar a entendre que era un exagerat i un radical.
No se´ns pixen damunt perquè no volen.
Veient els resultats d´ahir potser alguns comencen a despertar.
Malgrat l´èxit, poc temps ha mancat perquè ja es comencin a discutir entre ellls per culpa del López Tena que s´hauria d´haver posat la llengua al cul.

dadaista ha dit...

Benvolgut amic martell: Sento que t'hagis quedat amb les ganes de votar, però tot arribarà. La senyera es crema com la que tu dius estanquera ... llibertats d'expressió contràries que porten al mateix lloc. Res de res.

Josep ha dit...

Algú ha identificat la tia que crema la senyera?

SERGIBR ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
SERGIBR ha dit...

A Reus teniu els whiskin's, un equip de hoquei d'elit, i el més important de tot: Teniu el Pirata del Gorro!!