divendres, 13 de gener del 2012

Sentit i volgut homenatge als Mossos d'Esquadra, la nostra policía.


Malgrat tenir el blog en standby aquests darrers mesos pel fet d'estar-ne una mica fart de tot plegat, avui no em puc estar de publicar aquest post com a testimoni d'homenatge i agraiment a la policía autonómica de Cataluña.

Tots sabem l'amor i consideració que els Mossos d'Esquadra professen a la llengua catalana. En la seva lluita diària contra els malfactors i el món de l'hampa, també en la seva vetlla constant per la seguretat vial a les nostres carreteres els Mossos mai obliden l'ús del català, la nostra llengua, la seva llengua.

Ara però degut a les draconianes retallades que vol aplicar el govern autonòmic sobre el seu paupèrrim salari han decidit prendre mesures dràstiques i, molt a pesar seu i dolent-los-hi en l'ànima, han "començat" a emprar l'español en les seves comunicacions com a desesperat acte de protesta.

Reitero el meu humil homenatge a aquest cost policial tan nostrat en el qual només hi pot entrar aquell qui dona la talla (més de 1,7m ) o amb brillant full de serveis previ (ex-Guardia civil d'España) pels qual el mot escaqueig no existeix al diccionari.

foto d'arxiu: el Mosso d'Esquadra Antonio Linares Zafra actualment destinat a la Comissaria de Vallgorguina quan era un número de la Guardia Civil a Tomelloso. Malgrat ha emprat fins ara sempre el català, a partir d'avui es veu obligat a emprar l'español en defensa dels seus drets laborals.

9 comentaris:

Arbequí ha dit...

Auguro que ben aviat la Guardia Civil emprarà per tot España el català en les seves actuacions com a eficaç mesura de força a l'hora de reivindicar els seus drets laborals.

kika ha dit...

ja tardaves! et trobava a faltar! :-)

Clidice ha dit...

Justa la fusta!

iep, dóna bo "reveure't" :)

Ricard C. Estrada ha dit...

Quina alegria llegir-te!!

maria ha dit...

Ja et trobavem a faltar!
I jo que em pensava que estaven contents ara que els hi canvien una mica l'uniforme...

Josep ha dit...

Aquests sí que saben fer amics...

Sebastià Martori ha dit...

Molt bon article expressant aquest homenetge tan nostrat i, d'altra banda, tan necessari. Ara bé, no sé per què els anomenes "Mossos d'Esquadra". No t'has assabentat que a partir d'ara es diran "Los chiquiyo' de la castañola"?

Jorge Javier, que fuerte, que fuerte ... ha dit...

Sr. Martillo: por fin aparece ud. !!! Para animarle un poquillo le envio una encuesta del periódico la Vanguardia española para que vea que no están uds.tan mal, hombre ! Viva España, el Rey, Urdangarín, Marichalar, Letizia, Rajoy, Aznar, Froilán y todos los santos de los sielos ...
http://www.lavanguardia.com/participacion/encuestas/20100829/53991033353/apoyarias-la-celebracion-de-un-referendum-de-autodeterminacion.html

Plotí ha dit...

Molt bon post! I molt bo l'Arbequí, també!