dijous, 2 d’octubre del 2008

Un cutis cuidat i fi



Ja fa temps que vaig observant la tendència de moltes empreses españoles (i alguna de “catalana”) de menysprear el català a l’hora d’anunciar-se en premsa, ràdio o televisió de parla catalana . Tenen dos estils per fer-ho: el primer, el més barroer, és posar directament l’anunci en la seva versió española i l’espectador ja té una nova oportunitat de practicar idiomes!!!. L’altre, més subtil, és posar-nos tot l’anunci en español i acabar-lo amb una única frase en català.

Com que tinc una ment obtusa, tancada i mai he sigut hàbil amb les llengües estrangeres, sóc del tot impermeable als missatges propagandístics esmentats i a l’hora de “fer gasto” aquests productes no acostumen a entrar al meu cistell.

En canvi aquests dies hi ha un producte que és tota una excepció, es tracta de Vitesse Excellent, l’anunci el fa l’actriu espanyola Ana Belen i, en aquest cas, és ella mateixa la que practica idiomes i ens dóna el missatge en català. Valoro molt positivament aquest exemple de normalitat lingüística publicitària i en conseqüencia ja he comprat el producte. Tot i que es tracta d’una crema per a dones de més de 40 anys, i aquest no és el meu perfil, ja fa uns dies que em poso aquest producte, i he pogut comprovar amb satisfacció que ara el meu cutis està més fi i ters, fins i tot quan vaig pel carrer ara les noies em miren de manera insinuant i lasciva.
Imatges gentilesa de http://www.mundobellezsa.com/

5 comentaris:

Anònim ha dit...

wow, very special, i like it.

Unknown ha dit...

So good......

Jordi Pinyol ha dit...

Doncs sí... diria que el tema del català a la UOC va més o menys com dius. La majoria d'estudis es poden fer en català o en castellà, però n'hi ha alguns que només els imparteixen en castellà. Em sona d'haver fet alguna vegada un repàs pels diferents estudis que ofereixen i trobar-me que n'hi ha que indiquen que només s'imparteixen en castellà.

Jobove - Reus ha dit...

ja el passaràs punyatero !!!!

Anònim ha dit...

Si la crema es per dones, ves,vigila que no siguin els homes els que et mirin insinuant-se !!! Jajaja!!!