dijous, 23 de setembre del 2010

Devoció Mariana (v 1.0a i 1.0b)

A fi efecte de fomentar la democràcia interna blogaire, he preparat dues versions del post anomenat Devoció Mariana. En funció dels vostres comentaris (si és que en feu algun), vosaltres trieu quina serà la definitiva:

Devoció Mariana v1.0a

Al dial de la FM a la meva Provincia es pot trobar la RAC1 del Señor Conde al 99.2 Mhz, tot seguit el Punt 6 Ràdio, emissora local de Reus, al 99.8 i finalment al 100.2 la institucional Catalunya Ràdio. Aquestes emissores encara fan bona part de la seva programació en català. Tot i que el dial de la FM va des del 80 fins el 108, no deix de ser curiós que en menys d’un punt de dial hi hagin hagut d’encabir-s'hi les tres emissores.

Doncs bé ja fa un temps al 99,5 s’hi ha entaforat de manera irregular l’emissora anomenada Radio María on es passen el dia resant en español. Des d’aleshores les interferències sovintegen. És fàcil sentir el “Yo Pecador” com a remor de fons mentre l’Empar Moliner fa algun comentari mordaç a Catalunya Ràdio.

Però aquesta primavera el Govern de la Generalitat de Catalunya en una audaç operació clausurava el repetidor que la pia emissora tenia a la bonica vila de la Selva del Camp. Probablement el tancament devia inspirar-se en els que tant sovint fa el veí de la Generalitat de la Comunidad Valenciana quan tanca tots i cadascun dels repetidors de TV3.

Tot plegat no va durar gaire, poques setmanes després del tancament, i mentre el Francesc-Marc Àlvaro comentava el darrer discurs de l’Artur Mas, vaig sentir de fons “Las Bienaventuranzas”, els de Ràdio María havien tornat a obrir el seu repetidor.

Ara, però, el Govern de la Generalitat de Nord ja no emula al del Sr. Camps. Mentre els primers fan la vista grossa a la reobertura fraudulenta, els segons foten una multa milionària als heroics i esforçats membres d’Acció Cultural del País Valencià per què mai més puguin aixecar el cap.

De ben segur quan el Sant Pare vingui aquest novembre a Barcelona donarà un bon nombre d’indulgències papals al nostre govern autonòmic que ha demostrat amb fervor la seva Devoció Mariana.Devoció Mariana v1.0b

Abans d’anar a dormir i davant una fotografia del Cambril de la Mare de Déu de Misericòrdia acostumo a dedicar una estona al recolliment i la pregària. Fins no fa gaire l’oració que més emprava era “La Pregària a la Mare de Déu de l’Empenta”. Mentiria si us digués que les meves pregàries eren escoltades, tot al contrari: Interminables nits d’insomni, m’han embargat el compte, m’han parat el Mossos, els meus cargols han patit gastroenteritis, uns lladres m’han buidat el pis mentre era a missa de 8 i un dia que em toca la Loto 6.49 el premi és només de 24,76€ ja que el pot s’havia buidat precisament el dia anterior.

Tot això feia trontollar la meva Fe, però mentre escoltava al Toni Bolaño, no recordo si era a Catalunya Ràdio o RAC1 (de fet parla a les dues) vaig sentir una remor de fons que m’omplia de serenor: Las Siervas Descalzas de Santo Toribio de Liébana estaven recitant el Credo. Miraculosament havia descobert Radio María, l’emissora que prega en español i que interfereix les emissores en català. Això em va fer veure la llum: Nostru Senyor i la Mare de Déu són molt més receptius a les pregaries en español que no pas en les fetes en dialectes regionals en vies d’extinció.


A partir d’aleshores vaig canviar la foto de la Mare de Déu de Misericòrdia per la de la Virgen de la Vega i les meves pregàries son alternativament
“Bendita sea Tu Pureza” i “Virgen Fiel Poderosa i Clemente” (1) just abans d’anar a dormir. Des d’aleshores els resultats són espectaculars: nits amb somnis d’allò més plaents (com ho testimonien les freqüents pol•lucions nocturnes que experimento), m’ha tocat el Cuponazo de la ONCE, quan viatjo per les autovies españoles la Guàrdia Civil mai em dóna l’alto i per postres el PP em fa una comanda de caragols per la seva festa-miting a Sant Andreu de Llavaneres.

Nomès vull fer públic el meu agraïment al Govern de la Generalitat per la seva sensibilitat en no tancar l’emissora que m’ha canviat la vida.


(1) La darrera pregària fou escrita pel Sant Pare Joan Pau I, no pas per l’exentrenador del RCD Español Sr. Javier Clemente. (nota de l’autor)

11 comentaris:

Josep ha dit...

La culpa és teua, per escoltar segons quines coses.

Ricard C. Estrada ha dit...

Potser és alguna maniobra com les que feia la CIA amb les antenes de Radio Liberty però més "cutre"; és a dir, Made in Spain.

Clidice ha dit...

uf! quina angúnia! amb el iuiu que fan! has provat la ràdio digital? records als caragols :)

Agnès Setrill. ha dit...

v1.0a :
Estàs dient que hi ha una emisora "pirata" fanatica-catòlica i anticatalana, i aquí no pasa res?

No n'estic assabentada, tot i que fa molt de temps a mi m'havia passat de topa'm amb aquesta emisora (que em feia venir angúnia).
Si és com dius, s'ha de fer alguna cosa!!!

v1.0b :
Que et "posin" les verges espanyoles, em deixa ben preocupada.
Resaré per tu (en català com em va ensenyar el mossèn Magí).

(PD.Qui em conegui, no aprofiti, per aquest intent de fer-me la graciosa, de treure'm i refregar-m'ho com una relliscada al meu ateïsme radical, no fotem!)

Cuida't!

Anònim ha dit...

Prfereixo el primer text...
Això sí! els de la Generalitat corren a tancar Som Ràdio a qui acusen, falsament, de ser ràdio pirata. No tenen vergonya.

maria ha dit...

Jo també em quedo amb el primer.No m'hi havia fixat que en aquella franja només es parlava en castellà.Quanta porqueria que s'escola per les ones.

kika ha dit...

jo també crec que el primer t'ha quedat rodó!

sànset i utnoa ha dit...

RAC1 i Catalunya Ràdio, que interfereixen les ones de la bona fe. Els catalans, que som uns malparits fins i tot a casa!

P.S. No sé amb quina em quedaria. Va, potser la segona. Per portar la contrària.

*Sànset*

xavi ha dit...

També hi ha una ràdio catalana católica, però a anys llum, com la mateixa esglessia, Ràdio Estel

Sobre radio Maria, el fil musical de cançons cumbaias, te el seu punt

Plotí ha dit...

No és per fer la rosca, però m'han agradat molt tots dos, estimat Martell. Potser em quedaria amb el primer, si és que se n'ha de triar un de sol.
Agnès, tens raó amb això de les verges españoles. No hi ha res millor que l'experiència!

Agnès Setrill. ha dit...

Plotí, si el que em preocupa respecte al MARTELL no es que siguin verges, sinó que siguin espanyoles!