dimecres, 20 d’octubre del 2010

Empresaris amb clara visió de negoci


He sentit a dir que la pel·lícula "Pa Negre" ha estat la segona pel·lícula més vista a les pantalles catalanes durant el darrer cap de setmana. Tot i que no he llegit encara aquesta obra de l'Emili Teixidor fa poc dies he acabat de llegir "Els Convidats" del mateix autor. Amb tots aquests precedents i pel fet que la pel·lícula és en català, evidentment, m'he animat a anar a veure el film.

Consulto la cartellera de Reus, on tenim un total de 17 sales de cinema comercials repartides en dos cinemes, el Reus Palace del Sr. Alejo Zúñiga i el Lauren del Sr. Antonio Llorens (a més a més també hi ha el Cine Club del Centre de Lectura on projecten, entre d'altres, interessants films de l'Uzbekistan en VO) . Doncs bé en cap de les disset sales reusenques es projectava aquesta pel·lícula protagonitzada per Sergi López i que com he dit ha estat la segona més vista als cinemes. En canvi podries trobar títols tan suggeridors com "Híncame el Diente" o "Machete" que de ben segur devien fer omplir de gom a gom les còmodes sales on es projecta de públic mastegador de delicioses crispetes de manera discreta i silenciosa. Un cop més els exhibidors reusencs ens han fet una "exhibició" (perdoneu la redundància) de la seva clarividència pel negoci a l'hora de triar els títols més atractius pels espectadors.

Al final no he tingut altra opció que anar a veure Pa Negre als Cinemes Oscars de Tarragona on, malgrat aquesta ciutat sigui la que ha obtingut la pitjor participació en les consultes per la Independència, el seu empresari de cinema s'ha arriscat temeràriament i ha tingut la gosadia de projectar aquest títol.

9 comentaris:

sànset i utnoa ha dit...

I que li ha degut passar pel cap al "senyor Óscar dels Cines de Tarragona" per passar una peli en català? Deuria tenir un mal dia, o algú l'hauria drogat...

És llastimós.

*Sànset*

kika ha dit...

i has hagut d'anar fins a tarragona? vaja, això és molt grue per un de reus.
i al final la peli què? es xula? ha valgut la pena anar fins a tarragona?

xavi ha dit...

uis ..entre els cines i El Corte Ingles, us estant fent la pell ;)

Agnès Setrill. ha dit...

Pensa que a les "gavarres" tenen una sala petitona per a pel.lícules amb aquest risc.

maria ha dit...

Bona opció la seva.Què ho fa que la participació de Tarragona hagi estat tan desastrosa...?

Anònim ha dit...

Mira que vaig poquíssims cops al cinema i aquesta tinc ganes de veure-la. N'he sentit a parlar molt bé i m'hi animaré. I què trist que a Reus no s'hagi pogut exhiibir! I a sobre s'oposen a la Llei del Cinema... què malparits!

Sergi ha dit...

Ep ep ep, no parli malament de Machete. L'escena en què es despenja d'un edifici amb l'ajuda de l'intestí d'un dels dolents mereix una menció especial.

Bithood ha dit...

Al Reus Palace si que la projectaven, em va semblar veure el cartell penjat a la porta.
Per altra banda la peli es força bona i tractada amb molta tendresa.

Alex Gorrina ha dit...

Bithood:
Cartellera del Palace del dia 20-10-10:
Astro Boy
Campanilla i el Gran Rescate
Come Reza i Ama
Gru: Mi Villano favorito
Hincame el diente
La Red Social
Wall Street,...
REsident Evil: ultrutumba (maca aquesta)
Carta a Julieta.