divendres, 11 de febrer de 2011

Veïns


Fins ara només he anat una vegada a les reunions de la comunitat de veïns de l'edifici on tinc fixada la meva residència. Va ser, ja fa molts anys, poc temps després d'anar-hi a viure. Recordo que es debatia el color en què s'havia de pintar el quartet dels comptadors del gas, el tema havia esdevingut polèmic, s'havia encès un viu i apassionat debat. Vaig prendre la paraula per dir que pensava que el color gris oliva podria ser força escaient. En sentir-me, va interrompre'm la mare del Kevin, veïna del 6è 4a, i va cridar desafiant: "en castellano nos entendemos todos". Jo vaig seguir amb la meva argumentació en favor del gris oliva sense immutar-me i com si hagués sentit ploure. La meva actitud va ser recriminada amb un murmuri general de desaprovació. D'aleshores ençà quan coincideixo amb alguns veïns a l'ascensor enlloc de la previsible conversa sobre el temps, el tema escollit coincideix amb les que mantenen els monjos cartoixans que han fet el vot de silenci.

Des d'aquell dia m'he limitat a pagar religiosament tant les meves quotes de la comunitat com les possibles derrames per obres de conservació i millora, però no he perdut mai més el meu preciós temps malmetent-lo per sentir histèriques o hidalgos milhomes desbarrant.

Fa pocs dies, uns brètols van provar el poder calòric del seu encenedor aplicant-lo als timbres de la porta de l'entrada del carrer. Arrel d'aquest fet se n'han posat uns de nous metàl·lics i a prova de vàndals i duen, tal com és ara moda, un rètol a la part superior amb el nom del carrer i número de la finca. Casualment aquesta està situada al Carrer Joan Martell (1), l'il·lustre avantpassat meu que fou Alcalde de Reus i de Girona a mitjans del segle XIX. Doncs bé, al nou rètol hi posa: "Juan Martell, 69".

Arrel de la posada en marxa del nou canal d'Esports de TV3 m'he adonat que no podia sintonitzar-lo, sembla ser que la nova antena col·lectiva de TDT està preparada per rebre tots els canals españols intereconòmics o no (no en manca cap) però curiosament no pot sintonitzar el Multiplex 36 (594mhz) que aplega a Esport3, Tv3HD, IB3 (de ses Illes) així com Catalunya Música, Icat FM i IB Ràdio. Això fa que corri el risc de perdre'm les emocionants trasmissions de les proeses del xofer Fernando Alonso als Grans Premis de Fórmula 1 i que amb tanta professionalitat ens ofereixen el Sr. Merlos i la Sra. Ferrer.

Aquests dos fets van fer que no dubtés en anar a veure l'administrador de finques que va contractar la comunitat i demanar-li que els fes arranjar. Em va rebre al seu despatx, tenia la ràdio posada, era el programa matinal de la COPE. Quan vaig acabar d'explicar-li el fets va limitar-se a dir amb un cert to de menyspreu: "És estrany tot això que em diu, ningú de la seva comunitat ha fet cap queixa al respecte, si enlloc de Joan Martell haguéssin posat Juan Martillo potser encara, però queixar-se per posar Juan enlloc de Joan!" i respecte al Canal Esportiu de Tv3 va recordar-me que TVE també en té un de molt bo i que fer els canvis que demanava resultava una despesa per la comunitat. Va acabar tot dient que per atendre la meva petició hauria de ser feta en tot cas per la comunitat de veïns.

Molt a pesar meu ara hauré d'assistir a la propera reunió de veïns i afegir a les dues peticions anteriors la de la susbtitució de l'administrador de finques...


(1) Suggeriria a l'Ajuntament que quan en un futur hagi de dedicar-me un carrer, l'anomeni com a "Carrer del Blogaire Martell" a fi d'evitar possibles confusions amb el "Carrer Joan Martell" que honora al meu rebesavi.

foto: Laia Ferrer entrevistant l'intrèpid conductor Fernando Alonso al Gran Premi de Kuala Lumpur. rac105.cat

8 comentaris:

xavi ha dit...

Coses positives:
-Evites converses inútils a l'ascensor.
-Quan et toqui tenir càrrec et faran un cop d'estat a lo 23F
-Les teves sugerencies seran sempre tombades, així que pots utilitzar-ho com arma de doble fil, com per demanar que la sala sigui pintada en fúcsia.

Ricard C. Estrada ha dit...

Collons! quina fauna de veïnat, de ben segur que es referiran a tu com "el catalán". Imagino que durant el mundial també apareixeria alguna estanquera pels balcons...

El porquet ha dit...

Però on collons vius? S'ha traslladat l'aparhteid sud-africà en massa al teu pis?

Aquest post crec que el podries fer arribar a tots els diaris. Potser faria de contrapès al que publiquen certs periòdics de fireta sobre nens assenyalats en vermell per xerrar en castellà a l'escola... Ens les foten doblades i encara ens volen fer creure que ells són els perjudicats.

Que els bombin!

Llesca ha dit...

M'he quedat amb la boca oberta mentre llegia. Estic amb el Porquet, això ho hauria de fer saber en forma de carta als diaris, o a on sigui.
Una sol·lució a tots els maldecaps aquests podria ser sabotejar l'antena per a què no es veiés telecinco; d'aquesta manera al seus veïns els hi rebentaria al cap per l'ansietat.

maria ha dit...

Quin munt de noticies negres.Quina colla de talossos.

Pep Cistell ha dit...

De tant en tant un mecagoendéu o un mecaoenlamarequetvaparir és d´allò més escaient i alhora terapèutic.
Que la prudència no ens faci traïdors.

Plotí ha dit...

Desconeixia la identitat del vostre famós rebesavi. I em consola que no hagueu rebut els efectes de la transmutació cromosòmica dels galifardeus del post anterior...
Us esteu guanyant el cel, amb aquesta colla de digníssims veïns!
Com no podria ser d'altra manera, estic amb el Porquet:
Que els bombin!!

gemma1971 ha dit...

Ostres!!!!!!!!!!........., després som els catalanas els mal educats etc etc etc

Una cosa..., si a l'Ajuntament (o al lloc on correspongui) el carrer està possat en català.... es pot anar canviant?..., és a dir, si està un nom registrat d'una manera, els veïns el poden canviar?... :(