dilluns, 17 de novembre del 2008

El vino que sea de Toro

Estic començant a preparar les compres nadalenques i avui he trobat a la bústia de casa la propaganda d’una acreditada superfície comercial ubicada a Reus amb una secció anomenada “Especial Vinos” (observo complagut com la llei de normalització lingüística es segueix complint de manera estricta). Donant un cop d’ull a les seves ofertes vinícoles llegeixo aquesta acurada selecció:
1 criança Rioja
2 reserves Rioja
1 gran reserva Navarra
1 criança Toro
1 reserva La Mancha
1 blanc Rueda
1 criança Rueda
1 jove La Mancha
1 tinto de la Tierra de Castilla (sense DO)
La diversitat i varietat proposada fan ben palès que s’ha volgut triar una mostra ben àmplia on poder-hi trobar el bo i millor dels vins que es produeixen al país.

M’he adonat aleshores que cap vi del nostre àmbit més proper, ni de la resta de la nostra regió, forma part de la selecció que ha fet la cadena comercial esmentada. No hi ha dubte que això es deu a què els nostres vins no assoleixen els estàndards mínims requerits per tot vi de qualitat mínimament acceptable.

Casualment, fa pocs dies em van regalar una caixa d’un vinet que fan a la població tarragonina de Porrera que es diu Val Llach (suposo que no sabien com treure-se’l del damunt). Per poder aprofitar una mica aquest “regalu” al final he decidit buidar totes les ampolles del Val Llach en un ribell i fer-ne vinagre. Tot seguit he anat a l’establiment editor del fulletó a comprar dues caixes del criança de la DO Toro anomenat “Astado”.

Gràcies a la bustiada, el Sopar de Nochebuena que oferiré als meus íntims estarà regat amb vins tal com Déu mana i farà història (d’Epaña).

Asta pronto

10 comentaris:

Anònim ha dit...

no t'enfadis tant!
deu ser que els vins que es fan per aqui a prop son tan bons que no es poden posar d'oferta ! :-)

Marc Arza ha dit...

Catalunya deu ser un dels pocs països del món amb tradició vinícola que passa del producte propi. Una bona metafora del país.

Marc
www.catalunyafastforward.blogspot.com

Anònim ha dit...

¿Perquè no dius amb totes les lletres l´establiment per a que ho sàpiga tothom?. ¿Vols dir, Martell, que hem de ser prudents?. Jo et diré un cas; una vegada llegint la carta al restaurant Mas Rosich de Tarragona vaig preguntar-li a l´amo perqùè no hi havia cap vi català. La seva resposta va ser QUE NO HI CREIA en els vins catalans. Vaig respondre que l´Enologia era una ciència i no pas matèria de fè i que allò que feia era ignorància o mala intenció.

DIGUEM-HO CLAR D´IGNORANTS GENS NI MICA, MOLTS ESPANYOLS TENEN PUTA MALA FÈ I MENYSPREEN ELS NOSTRES PRODUCTES.

¡BOICOT ALS PRODUCTES ESPANYOLS ¡

Pep Cistell

Agnès Setrill. ha dit...

Gràcies per dir, on no aniré a sopar mai, Pep. Però si hi passo per davan li faré saber perquè., i així veurà que un més un fan dos, aquest p..o ignorant i m.l p..it dels col...s !!!

Oscar Ramírez ha dit...

És l'Espanya que encara viu d'esquena a la realitat, que gosa demanar que es faci boicot als productes catalans i té els pebrots de promocionar vins foranis i de baixa qualitat davant dels nostres nassos. El problema és que hi ha un segment de la població, formada per incultes i seguidors d'aquesta Espanya, que comprarà aquests lots de vins foranis. En el fons, millor. Així ens podrem fotre nosaltres els vins de Porrera, altres punts del Priorat, la Terra Alta o altres punts de Catalunya. Els assaborim millor i els estimem i no hi ha res com estimar un bon vi per beure'l a gust.

Pep Cistell, tens molta ráo. Hi ha molts restaurants que no ofertes vins de casa nostra. Sovint els comercials els endossen vins de Rioja i Ribera a preus assequibles i ells compren sense cap por. Jo mai torno a un restaurant on no em poden servir un bon Penedès, un Tarragona, un Priorat o un Terra Alta (per citar-ne quatre).

Anònim ha dit...

És ben natural que no hi hagi vins catalans, és una tria de vins espanyols... tampoc n'hi ha de francesos!

Ells -els espanyols- SABEN que nosaltres no ho som, d'aquí els atacs i el despreci...

Utilitzant una frase cervantina: "Ladran, luego cabalgamos"

Anònim ha dit...

Nyap, gràcies per alegrar-nos el tema, perquè vist així, es veu diferent eh?!

Carla

Anònim ha dit...

m'apunto a la conclusio del pep cistell pero em quedo mes tranquila amb l'explicacio del nyap...

MARTELL DE REUS ha dit...

Gràcies pels vostres comentaris.

Kika: Diria que aquí tenim vins relació preu/qualitat prou competitiu per ser inclosos a les ofertes dels supers.

Marc: Em sembla que Catalunya és l'UNIC pais del món que passa del seu propi producte.

Pep Cistell: No tinc cap inconvenient en donar noms, de fet seríen gairebé tots: ALDI, LIDL, EROSKY, PRYCA, MERCAMUJER... Potser el BONPREU se'n salva.

Agnès: Jo no emetria qualificatius, simplement em limitaria a no anar mai en resturants així.

Oscar: Es cert el nivell cultural i d'alienació de molts dels nostres conciutadans, així anem...

Nyap: Tens raó, els españols tenen molt clar que ells ho són i que nosaltres no. La pega és que aquí hi ha molts catalans que es cruen españols sense ser-ho.

Jobove - Reus ha dit...

ben fet els vins de Porrera a la brosa, els millors els del DO Montsant!!