diumenge, 21 de desembre del 2008

enigma matemàtic pel segle XXI

Matemàtics de tot el món s'han citat a la Vall d'Uxó en un simpòsium de caràcter internacional a fi efecte de debatre un enigmàtic fenomen que trenca amb les lleis de la probabilitat i l'estadística: Ja fa uns anys que s'observa un curiós fet relacionat amb la Loteria Nacional Española: els premis més sucosos (la de Nadal, el ñiño) cauen periòdicament a la Comarca de la Plana Alta, més concretament a la seva capital comarcal la bonica ciutat de Castelló, i encara més en concret en la persona de la seva primera autoritat provincial el Sr. Fabra (no el confongueu amb el seny ordenador de la llengua catalana, Pompeu Fabra). Aquest fenomen no té cap mena d'explicació que la ciència pugui resoldre a hores d'ara i per això s'estan plantejant hipòtesis al voltant del fet que alguna divinitat celestial, propera al PP, intercedeixi davant la Divina Providència per tal que faci caure el número afortunat en aquesta bonica comarca de la Comunidad Valenciana. Fins i tot la premsa estrangera, en concret un rotatiu de Madrid (España), se n'ha fet ressò :

http://www.elpais.com/articulo/espana/curiosa/buena/estrella/imputado/Carlos/Fabra/elpepiesp/20080108elpepinac_16/Tes


Per si les mosques jo he comprat totes les meves participacions de Loteria de Navidad a Castelló de la Plana i he posat un ciri al meu Sant preferit (per més detall sobre el Sant veieu, si us plau, el meu post anterior). Segur que a partir de dilluns podré tapar algun forat...










6 comentaris:

Agnès Setrill. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Agnès Setrill. ha dit...

No se si St. Escrivà de Balaguer precissament,escoltarà les teves pregaries, mira que aquest el que voldría es que els forats que es tapen, fós per fer nens, no pas per gaudir, i els calers per la seva "obra".

Anònim ha dit...

El SEÑOR (si con mayúsculas) Fabra es un sinpar ejemplo de buen político, padre, católico, valenciano y español que refrenda la estima que tienen por él los sabios votantes castellonenses en cada comicio electoral.
Si los castellonenses no le qusieran no estaría ocupando el cargo actual.
Los catalanes no teneís ningun derecho a menospreciar lo que sabiamente los valencianos quieren y que ha llevado a la situación privilegiada de su región que es la envidia de toda España y extranjero.


Jorge Javier

Anònim ha dit...

El més curiós és mirar qui signa l'article del millor diari de les Españes! Si n'és família directa, segur que n'haurà tret també algun pessic. O potser una trucadeta perquè la fitxin a "The Country"...
Queda dit.

Jobove - Reus ha dit...

És increïble que la natura demani a crits ajuda, però més increïble és que ningú l'escolti !!bones festes!!

Unknown ha dit...

Bon Nadal!