dimarts, 19 de gener del 2010

Dades eficaçment protegides


Les Cortes Generales del Reino d'España van promulgar el 1999 La ley orgànica 15/1999 de Protección de Datos de caràcter personal (LOPD). Aquest text legislatiu té com objectiu garantir i protegir les dades personals, les llibertats públiques i els drets fonamentals de les persones físiques españoles (per extensió també la dels súbdits colonitzats com nosaltres), i especialment la seva intimitat i privadesa personal i familiar . Doncs bé resulta que des que és vigent aquesta ley orgànica el nombre de trucades i missatges que tots rebem als nostres telèfons fixes o mòbils privats (evidentment sempre en español), on una persona desconeguda que ens anomena pel nostre nom de pila precedit pel Don o Doña de rigor i que ens parla en representació d’una empresa amb qui mai hem tingut, ni tindrem, cap mena de relació s’ha multiplicat de forma exponencial. De forma anàloga també rebem correus postals o electrònics amb el nostre nom i adreça correctes (bé, el nom potser no ja que sovint el tradueixen a la lengua de Nebrija) oferint-nos les més avantatjoses ofertes i oportunitats que es puguin trobar en tot l’univers de parla hispana.


L’eficàcia obtinguda per la llei de protecció de dades esmentada m’ha donat una idea:


Caldria induir al govern español, sempre sensible a qualsevol perill que pugui tenir la integridad territorial de la patria, a què elaborés una llei orgànica anomenada: Ley Orgànica 69/10 de Protección de la Unidad de España i que sigui aprovada per les Cortes . Si la seva aplicació es fa tan bé com s’ha fet amb la de Ley de Protección de Datos de ben segur que molt abans del 2014 España se n’haurà anat a fer punyetes!!!


foto: Innovadora tecnologia d'avantguarda emprada per a garantir la unidad d'Epaña. Agafada d'algun web español.

9 comentaris:

L'illa dels monstres ha dit...

Segons aquesta il·lustració els de la capital mesetera estan demanant a crits que algú els introdueixi una clau gegant per l'orifici

Senyor Merdevalista ha dit...

M'apunto a introduir-los-la. La clau, vull dir.

maria ha dit...

Aquesta llei em sembla que "se la passen una mica pel forro".
Ja veig que has rebut unes quantes trucades amb ho de "Don o Doña".I encara ens faran creure que és intercanvi de dades entre empreses.

Agnès Setrill. ha dit...

Si aprovessin la llei 69 que dius, i en el cas que fóssin una mica, -només una mica- eficaços, series dels primers a haver de tancar portes Martell! (Blog, vull dir)
Hehehe!

kika ha dit...

la foto és molt lograda, quasi tant com la proposta que fas! :-D

Josep ha dit...

Com és habitual en moltes lleis: redactat justet i aplicació nefasta.

Clidice ha dit...

jo estic en ple assaig de distintes formes d'engegar a dida a qui sigui que m'estigui trucant, del Magrib o de Tegucigalpa, gràcies a la fantàstica protecció de les meves dades :( potser si que funcionaria la psicologia inversa en el cas de la independència ...

Vironer ha dit...

Òbviament, una llei espanyola és per definició una merda. Penseu, amics, que les fan espanyols! Això és molt fort.
Merda: donar pel cul els països catalans.

Anònim ha dit...

Vironer: Quina punteria! El felicito!