divendres, 21 de maig del 2010

Està quedant molt bonic!!!

Potser no sóc una persona entesa en arquitectura, urbanisme i ordenació del territori però si estic molt interessat en com es duen a terme les polítiques referents a aquestes matèries ja sigui al País, a la meva Ciutat o en qualsevol indret del Món (fins i tot hi incloc les españes!).

El Barri del Carme de Reus forma part d'una de les primeres expansions urbanes de Reus fora del clos murallat que formava la ciutat medieval. Amb el temps, però, aquesta zona s'ha anat degradant i precisava d'una urgent actuació. Els carrers són mes aviat estrets i totes les cases són baixetes, la majoria d'elles edificades al segle XIX, no tenen més de 3 pisos.

Doncs bé ara, i gràcies a la Llei de Barris aprovada pel govern regional, s'ha iniciat un procés de rehabilitació del Barri del Carme. Una de les obres emblemàtiques d'aquesta actuació es el nou "Casal de les Dones" (aprofito també per reivindicar l'imprescindible Casal pels Helicicultors). L'obra, encara no enllestida, està aixecant un edifici amb un enorme mur compacte de formigó molt més alt que les cases antigues que l'envolten, sense cap mena d'obertura i orientat al Sud!!! El mur en qüestió dóna als vianants del carrer Sant Pancraç una sensació gairebé claustrofòbica en passar a la seva vora.

I és que ho trobo horriblement lleig!!!

Un cop escrit això passo tot seguit a agafar el cilici i procedeixo a fuetejar-me 69 vegades l'esquena com a acte de mortificació per haver gosat a opinar i criticar una cosa de la que no en tinc ni la més remota idea i de la qual només els nostre polítics i funcionaris de gama alta (com més d'un cop he sentit en boca d'algun d'ells) en tenen el criteri i la mida justa.





9 comentaris:

ricderiure ha dit...

un horror company...
com tantes altres coses...
ara que a mi la rotonda dels llapisos de colors m'ha agradat!

agosarat! crític de l'ajuntament de Reus!

maria ha dit...

Ostres! Amb les fotos sembla que vagi tort i tot,no?
Es carreguen tot un barri amb una d'aquestes noves construccions.

Agnès Setrill. ha dit...

Segurament, els acabats seran ultramoderns, ja n'hem vist d'altres d'aquestes construccions, és això que es porta ara, o vell o novíssim, com la capsa Gaudí, un altre edifici horrible. Ens acabarem acostumant, i com tu dius, hem de confiar en el boníssim criteri dels qui manen com més cegament millor per nosaltres.

Plotí ha dit...

Potser es tracta, estimat Martell, d'una superfície per facilitar als i a les reusencs/ques que puguin expressar la seva creativitat mitjançant el mil·lenari art del grafit.

GAIA ha dit...

Vaja pitafi!

Anònim ha dit...

No, no fa la pinta de ser un lloc gens amable. Això que passa a Reus, és una tendència absurda que s'ha estès a tot el país de fer edificis amb formes estranyes sota la façana que són "modernes". A Barcelona, per desgràcia, en tenim uns quants exemples.

Clidice ha dit...

lleig i lleig, una construcció no ha de ser només la psicoanàlisi de l'arquitecte.

Plotí ha dit...

A veure si ara el Sr. Peres farà una consulta informatitzada sobre l'edifici en qüestió:
- opció A: mur de lamentacions.
- opció B: fronton de carrer.
- opció C: cap de les anteriors.

sànset i utnoa ha dit...

Jo també em fuetejaré 69 vegades. Que collons beuran els qui ho han planificat?

Segur que l'amic Ariel en farà alguna oda!

*Sànset*