divendres, 19 de desembre del 2008

Que passeu uns molt feliços nadals


Ara que s’acosten els Nadals vull fer un breu parèntesi a la meva revista periòdica de l’actualitat regional i, si em permeteu, explicar-vos com passo aquests dies tan entranyables i familiars:

Nitbona:
Com no podria ser d’altra manera el tret de sortida de les celebracions dels Nadals el dóna Sa. Majestat el Rei. Els 9 germans que som, amb les respectives i ben avingudes conyades i cunyats (i els 72 formosos querubins que conformen la nostra nodrida descendència) escoltem amb atenció i respecte els mots que ens adreça el nostre Sobirà i que cada any retransmet TV3. Un cop escoltat l’interessant discurs comencem a engolir el pantagruèlic àpat i comentem els savis consells que ens acaba de donar el Monarca. Un dels germans, l’ovella negra familiar, és de l’Esquerra Republicana i algun cop es queixa de la conversa però una ampolla de Delapierre destapada amb bona punteria posa les coses al seu lloc. En acabar de sopar i havent degustat els Polvorons de l’Estepa agafem la zambomba i tots plegats ens posem a cantar villansicus davant del betlem. Per acabar la vetllada ens vestim decorosament (les noies rivalitzen per lluir els abrics de pell de foca àrtica que els acabem de regalar els caps de família) i ens dirigim a oir la tradicional Missa del Gall que fan a la Capella dels Dolors de la Sang del Monestir de les Germanes Esclaves Submises Serves de Sant Pere de les Puel·les. (Per cert, als practicants del BDSM que us agradi llegir biografies de sants us recomano el llibre “A Dios Rogando i con el Mazo Dando”, Editorial Fuero Catòlico, amb pròleg del Cardenal Rouco, on hi podreu trobar el singular camí que va seguir per arribar a la santedat el Sr. Pere de les Puel·les).

Dia de Nadal:
Ens tornem a reunir tots 18 adults i els 72 nens, i també l’assistenta filipina, per rebre al Papa Noel, a casa no fem el Tió ja que creiem que aquesta desfasada celebració fomenta l’agressivitat i la violència. Estudis de la Universitat de Navarra avalen que els nens que fan cagar el Tió a base de bastonades quan arriben a l’adolescència s’integren a la Kale Borroka, en el cas dels nens autòctons, o esdevenen activistes de la Intifada en el cas que els nens siguin nou vinguts. Quan toquen les 12 tornem a posar la TV per seguir la Benedicció que fa Benedicte XVI Urbi et Orbi, ens agrada poder sentir el Sant Pare parlant tot tipus de llengües, de l’español fins al ciril·lic. Sortosament el Pontífex ha sabut escoltar els seus assessors de la COPE i ha exclòs els dialectes regionals d’aquesta benedicció adreçada a tot el món cristià.

Dia de Sant Esteve:
Aquest dia no el celebrem ja que la nostra família sempre ha seguit el calendari establert per la Comunidad de Madrid i aquest preveu que el dia 26 és un dia hàbil a tots els efectes. D’aquesta manera ens estalviem uns indigestos canelons i acabar a bufetades entre nosaltres.

Fotografia: els nostres formosos querubins cantant al saló de te de casa el tradicional villansicu “beben los peces en el rio”. Al darrera pot observar-se el retrat que presideix el saló, obra del prestigiós fotògraf Helmut Newton http://www.ocaiw.com/galleria_fotografi/index.php?author=newton , de San Josemaria Escrivà.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Martell, no ens deixis sense saber com passes la Nit Vella!

Anònim ha dit...

totalment d'acord amb els arguments contra el tió i en favor del Pare Noel. Nosaltres fomentem les polítiques en favor de la igualtat i rebutgem la discriminació de la dona, per això fem venir una Mare Noel. L'any passat va venir aquesta: http://www.voyeurweb.com/contris/PrivateShots/ps200812/20081211-90722/pv.html

Anònim ha dit...

Ja es ben extrany que la teva famíla s'escolti el missatge del rei per tv3, no concorda amb els altres costums.

Agnès Setrill. ha dit...

Doncs els teus pares deuen estar mooooolt orgullosos de vosaltres. Clar que si!

kika ha dit...

crec que seria bo que la idea dels polvorons l'adoptessin altres cultures... la de la zambomba potser no cal...

i com et demana la ia, ens explicaràs la nit vella, el cap d'any els reis...