dijous, 18 de febrer del 2010

Chicarrones del Norte


En una intrèpida actuació policial, que ha merescut la felicitació pública del Conseller Saura, els Mossos d’Esquadra han detingut a dos pressumptes membres de l’organització basca ETA a la pintoresca vila ripollenca de Molló mentre feien un control rutinari. Noteu l’agraïda que és la feina de Mosso ja que quan fan una actuació rutinària reben felicitacions publiques del seu cap suprem. Suggeriria que ara que s’estan fent les negociacions de cara als Convenis Col·lectius del 2010 s’inclogués una clàusula obligant als Directors Generals de les empreses a felicitar periòdicament de manera pública als seus treballadors per la seva feina habitual.


La cosa, però, no acaba aquí. Resulta que les primeres investigacions han descobert que els individus detinguts estaven donats d’alta al discretíssim Facebook i hi havien penjat una foto seva lluint amb orgull (podemos!) la samarreta de la Roja (la seleccion española de futbol). Una ment malaltissa i cínica potser podria pensar que a partir d’ara la fiscalia de l’Audiencia Nacional cridarà a declarar a tots aquells que la vesteixen per descartar la possibilitat que siguin membres no fitxats d’algun comando legal de l’organització etarra...


La realitat, però, és una altra: entre els españols i els bascos hi ha una mena d’entesa tàcita i una certa admiració mútua que pot explicar l’anècdota de la samarreta. Fruit de tot plegat els bascos sovint negligeixen la seva llengua en benefici de l’español, els españols atorguen als bascos un tractament fiscal privilegiat amb el Concert Econòmic, la banca basca és més española que Banesto i Caja Madrid juntes i al Congreso de los Diputados el PNB i el govern español s'alien per aprovar resolucions que sodomitzen, encara una miqueta més, als catalans. I així un llarg etcètera...


De fet pels españols els bascos no deixen de ser els seus “Chicarrones del Norte” i nosaltres els veritables adversaris a abatre.


Foto: els Chicarrones del Norte detinguts, elegantment vestits amb la Roja. Podemos!...

13 comentaris:

sànset i utnoa ha dit...

No saps com he rigut quan he vist la foto. Tremenda!

Jo ja pensava que estaven tots malalts. I això encara ho ratifica més. Ep! però, m’agradarà veure com els mossos detenen als brigadas blanquiazules per confondre’ls amb etarres. Amb una mica de sort, i degut al trauma, s’autoimmolaran – els brigadas, no els mossos- i encara en traurem algun profit.

Cert és que nosaltres som l’enemic a batre, i mira que dissimulem amb presidents d’origen andalús i parlant al carrer i a la capital –en general- més en castellà que amb català. I amb el Boadella!

Però no hi ha manera...

*Sànset*

Plotí ha dit...

Sr. Martell, de ben segur que us aneu superant en cada post. Com hi ha COPE. Sempre m'ha sobtat la mútua admiració de bascos i españols, i l'amiguisme amb què tracten temes com ara el blindatge del concert econòmic basc (que ha tingut lloc fa pocs dies, i que a casa nostra ha tingut menys ressò que les lesions musculars a can Farsa, p.e.).
Com que la sodomització la veig inevitable, vaig corrents a la farmàcia, per si de cas em toca a mi...

Jobove - Reus ha dit...

tot això fa olor a socarrimat, quan hi ha crisi, surt en força dues coses, el futbol i els terroristes, aquí el guionista ho ha ajuntat tot,
genial !!!

Agnès Setrill. ha dit...

Hi ha molts catalans que també els admiren, i mai he entès perquè.

L'illa dels monstres ha dit...

Jo només volia afegir això:

http://www.youtube.com/watch?v=q1Sd0mvhr6w

maria ha dit...

Ja no saben ni com passar desapercebuts...

Anònim ha dit...

Això de la foto és del tot incomprensible. Hi ha qui ha dit que se'n reien, però no ho crec pas. Es veu que un comentari deia que "no m'ho esperava de vosaltres". O potser és això que expliques. Quin embolic!

ricderiure ha dit...

quanta raó...

el rollo basco-español ja fa pudor...

resultarà que els atacs de la eta fan pujar vots a algun partit?

Clidice ha dit...

Els espanyols admiren els bascos per allò de tenir un parell de ... gònades. Per a ells nosaltres som una mosca collonera. En el fons, les dues cares de la moneda testicular :(

SERGIBR ha dit...

Jo pensó que era burla, encara que és cert que hi ha gent que va a favor de "la selección" pel simple fet de que està plena de bascos i catalans.

Plotí ha dit...

SergiBR, conec molta genteta que et fa aquest comentari que dius, però sempre he sospitat que és un estratagema (noteu que és paraula masculina) per no destapar-se com el que realment són: ESPAÑOLS. Segurament són dels qui, amb el canvi de matrícules, han pogut lluir la lletra E al cotxe sense haver de patir que se'ls veiés el llautó.
La foto, per mi, no té més història: volien semblar españols per no fer sospitar la bòfia.
Apa, siau!

Jordi Tudó ha dit...

Sí, aquí hi ha alguna cosa que no lliga. Un all i oli negat.

Salut i sort

"Al vent"
www.miradesalvent.blogspot.com

xavi ha dit...

Ja ho deien Lehendakaris muertos:

Si me viese mi amatxo, si me viesen los colegas
me colgaban en la plaza por traidor y por idiota..
yo que soy más vasco que el árbol de Gernika
cuando juega la selección no sé lo qué me pasa

Juega España!!
Ra ra ra!
Los mundiales
Va a ganar!!
Mi conciencia
Me da igual!!
No puedo evitar gritar...
Gora Espainia!!

La selección tiene un no-sé-qué...

Futbolistas subnormales con las crestas chungas
dios mío, qué pintas llevan, y las tías buenas...
Millones y millones de anormales con las chorras duras
gritan, gritan, gritan...
Gora Espainia!!
Gol!!